Forum Zakładanie firmy

Re: jak otworzyć pub?

Z miłą chęcią pomogę Wam odpowiedz\ieć na nurtujące Was pytania. Wykonuję projekty technologiczne lokali gastronomicznych i sklepów pubów i innych związanych z gastronomią i otwierałem dużo takich zakładów - służę pomocą. Proszę nie udzielać błędnych informacji na forum co do projektów. Sanepid rządzi się swoimi prawami. Co dwa tygodnie mają szkolenia co do interpretowania przepisów od Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego, ale żadko ludzie są o tym informowani, a wiele przepisów można w dwojaki sposób interpretować, dlatego wykonując projekt i dając go do zaopiniowania przez Sanepid narażacie się na to, że zostaniecie potraktowani rygorystycznie, tj np zlew dwukomorowy, zamiast jednokomorowego, bo takie widzimsie będzie miała pani która dawno już powinna być na emeryturze,a która pracuje w Sanepidzie i lubi rządzić, poza tym trzeba czekać do miesiąca na zaopiniowanie projektu,a tak jak ja, załatwiam te sprawy u niezależnych biegłych, którzy opiniują mi projekt i Pani z sanepidu przychodzi i nie może podważyć opinię biegłego, który w moim przypadku sam jest pracownikiem sanepidu woj. w Warszaiwe z 30letnim stażem i Pani może tylko sprawdzić czy lokal został wykonany zgodnie z projektem podbitym przez biegłego.Więcej informacji udzielam mailowo: gastromex@wp.pl lub najchętniej telefonicznie od 7 do 23.00 tel: 0-513 828 828