Forum Zakładanie firmy

Re: jak otworzyć pub?

nic nie wiem o dotacji" zalatwionej przez innych ludzi ", jak ty to ujales . nie wiem o czy m piszesz . otrzymujac dotacje ,o ktorej mowilem wczesniej , dostajesz rowniez okres 1 roku w ktorym musisz utrzymac firme . mi ten okres konczy sie za pare dni a moja firma , choc z trudem ale sie rozwija . a na takich ludzi tracilem tylko pieniadze i dowiedzialem sie tego samego co w urzedach,przez internet lub od osoby prowadzacej moja ksiegowosc ( w koncu za cos jej place ). nie ukonczylem zadnego kursu w UP ( gratuluje znajomosci tematu panie expercie). nie jest on potrzebny ( no chyba ,ze cos sie zmienilo w tym roku ). o wszystkim mozna sie dowiedziec w UP . dotacja ,jaka sie otrzymuje ,pochodzi z UE . kiedy ja sie staralem o te pieniadze wraz ze mna starali sie i inni i dostali bez problemow , bez jakichs kursow czy wybitnej pomocy przemadrzalych specjalistow siedzacych za biurkiem i kasujacych fortune na niekumatych biednych zuczkach . chociaz mam psychiczny uraz do urzedasow , wiem ,ze nawet wsrod nich sa ludzie ,ktorzy chetnie pomoga i wszystko wytlumacza.
a wiec , zanim udacie sie kiedykolwiek do jasnie pana experta ( oczywiscie niezapomnijcie gotowki ) radze udac sie z kazdym pytaniem do odpowiedniej osoby w urzedzie . powinni wszystko dokladnie wyjasnic za darmo .

PS. mam dziwne wrazenie ,ze celowo wprowadzasz ferment zamiast pomagac , po to tylko aby znalezc osoby ,dzieki ktorym zarobisz.