Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  42,34 zł , zmiana od tamtej pory: -40,01%

Re: jak obiecałem - byłem na WZA i zgłosiłem projekt uchwały - teraz ska

Trzeba czekać co zdecyduje gg3

Niemniej my możemy tworzyć pisma i spamować do MAP, KPRM , JSW, mediów i nagłaśniać sprawę. trzeba sprawić by musieli nam odpowiadać i przez to sprawa się nagłośni. Tłumaczyć, że tu nie tylko ja z akcjami nie otrzymałem dywidendy, tylko masa Polaków poprzez OFE, PPK itd.

Osobiście myślę, że teraz trzeba szybko wysyłać pisma do JSW z żądaniem informacji na podstawie art. 428 § 6 KSH na jakim etapie są rozmowy ze związkami w sprawie wypłaty premii od zysków. Paradoksem jest, że dywidendy od zysków nie ma dla akcjonariuszy, bo PFR, ale dla pracowników będzie soczysta premia? Czy to nie jest działanie na szkodę akcjonariuszy?
Uchwałę odnośnie podziału zysku może zaskarżyć gg3 i tu mu chwała! Ale my możemy żądać, by analogicznie postąpiono z pracownikami!
Pytanie co o tym myślicie. Nie wiem, czy w tym temacie można żądać zwołania WZA.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
JSW -1,89% 25,40 2025-11-03 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.