Przepraszam, coś mi się nie udało więc od poczatku.
Wig 20 w skali dziennej.
Koniec hossy około 6.07.2007. Spadek do 3248 w dniu 17.08 2007. To byla fala < a >
Podzieliła się na trzy części. Tak pisał o niej w swojej książce Frost.
< podczas fali - a - na rynku niedźwiedzia inwestorzy przekonani są, że jest to tylko głębsza korekta. Ludzie masowo kupują akcje pomimo pierwszych poważnych sygnałów technicznych załamania rynku widocznych na poszczególnych spółkach. Fala
- a - zapowiada charakter fali - b -.Pięciofalowa struktura fali -a- zapowiada balę -b- w postaci zygzaka, trzyfalowa zapowiada korektę płaską lub trókąt.
W naszym wypadku pierwsza fala bessy podzieliła się na trzy. Następna fala wyniosła indeks do nowych szczytów była to zwodnicza fala < b >. Podzieliła się na siedem części co jest charakterystyczne właśnie dla korekt a nie dla fal impulsowych, które dzielą się na pięć a z wydłużeniami na dziewięć. Ta siódemka była wyraźnym ostrzeżeniem.
Fala < b > skończyła się na wysokości 3940 dnia 29.10.2007r.. Teraz zaczynamy straszną falę < c > . Należy ona do fal trzecich i ma wszystkie jej cechy w tym wypadku cechy destrukcyjne. Teraz dopiero ciekawe jest to jak ja to oznaczyłem, a oznaczyłem tak:
1. 28.11.2007
2. 10.12.2007
3 22.01.2008
4. 19.02. 2008
5. 17.03.2008
to stanowi falę < pierwszą > fali c
Jej korekta czyli fala druga to trójka kończąca się 14.05.2008 Całość była trójkątem a słaba korekta swiadczyła o tym ,że nastepne spadki będą bardzo silne i tak było.
Następna trzecia fala spadkowa podzielila się nastepująco
1 16.07.2008
2 30.07.2008
3. 27.10.2008 i tutaj widzimy wspaniały przykład wydłużenia jej piątej podfali a co za tym idzie musi nastapić podwójne zniesienie. Tak właśnie jest
4. 04.11.2008
5. 20.11.2008 nie ustanawia nowego dna zapowiadając falę korekcyjną
czwartą jako korektę płaską (fala druga jak pisałem była trójkątem a więc zasada zmiennosci Elliotta)
Teraz osobno musze opisać falę czwartą jako korekte płaską . Ma ona bowiem bardzo ciekawe cechy dzieli się na trzy części. Jej fala wzrostowa osiągneła szczyt
6.01.2009 ( nie wiem jak ją oznaczyć aby wam nie pomylić więc napiszę słowami)
to była podfala aaaaaa
podfala bbbbbb to 18. 02 2009 ustanowiła dotychczasowe dno
fala ccccccc skończyła sie 20.05.2009.
Teraz przechodzimy do spadków , które utworzą ostatnią falę spadkową pięciofalową.
Jaka ona będzie to już opowieść na inną bajkę.
Zobaczcie jak Was muszę lubić skoro zdecydowałem się napisać te słowa
Chodzik Księżycowy.
Ciągnąc oczywiscie linie ukosną w dół po szczytach fali spadkowej otrzymacie górne ograniczenie trendu spadkowego.
Gorąco Was namawiam, aby do czasu jak Cercio to narysuje samodzielnie narysować i przeanalizować to co napisałem korzystając z dat podanych przeze mnie. Jak widzicie nie mam przed Wami żadnych tajemnic, ale powiedzcie mi z reką na sercu co widzieliście patrząc na ten wykres, bo ja widziałem i widzę to co Wam opisałem.
Bardzo bym chciał zachęcić do poznawania tych zasad i uświadomić niedowiarkom
potęgę fal Elliotta, chociaż zgoła brzmi to pompatycznie ale jest za to prawdziwe.