wreszcie ktoś dostrzegł trend spadkowy. Nie żebym się cieszył, to dygresja do tych co mają trudności z wyłapaniem kontekstu.
Nic dodać nic ująć, albo dodam, to że jest rozczarowanie rocznym raportem co mnie dziwi, bo on był wiadomy od IPO jak ktoś czytał artykuł na strefainwestorów.pl przed debiutem. Wykruszył się akcjonariat, który dołączył później. Też pewnie niektórzy mieli już dość. No i zaczęła się konkretna realizacja zysków.
Piałem kiedyś porównując wykresy Mabionu kilka m-cy góra a potem kilka w dół. Ja liczę zjazd od 4 kwietnia więc może, to potrwać jeszcze trochę ale, to moje przypuszczenie. Nie zagłębiam się już i nie analizuję tak jak kiedyś.
Mój obecny konik, to selvita, która ma kolejną kaskę do odebrania za sprawą aneku do umowy. Ponad 20 mln.
W tym momencie przypomina mi się drug, który pisał, że już więcej Selvita środków mieć nie będzie.
Konkluzja/; nie wystarczy znać fakty i mieć wiedzę na temat spółki ale trzeba wiedzieć kiey wyjść a dane info umieć interpretować pod ruch kursu. Innymi słowy, czytając wiadomość, przewidzieć jak duża fala wzrostowa lub spadkowa będzie.po tym info.
Teraz pytanie" czy wiadomoś z USA o przeforsowaniu jednak ustawy o podatkach związanych ze zdrowiem, to dobra wiadomość dla nas czy nie? Będzie 8 mld. $ na dofinansowanie leków specjalistycznych. Kto się orientuje, to wie o co mi chodzi.