Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  11,50 zł , zmiana od tamtej pory: -86,26%

Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE cz.3

Dnia 2021-03-09 o godz. 16:23 ~aaa napisał(a):
> Czy to czas na kmph ? Troche za duzo kupilem mlss to bym podmienił .
----------------------------------------------------
Zrobił się to na ten moment trudny kwit, gra jest twarda, ulica zaczyna mieć wątpliwości i tworzy różne teorie, wczoraj spadek przy super zielonym szerokim jeszcze bardziej zdołował drobnicę. Ja sprzedawałem akcje w zakresie 9,5-10,0 a odkupiłem połowę po 9,35 ale widzę, że zbyt się pospieszyłem niestety. Z jednej strony lubię kupować strach ale w tym przypadku obawiam się mocniejszej manipulacji mającej na celu maksymalizację zysków grubszych rybek (mocno wskazuje na to choćby obniżenie reko z 24 na 12$). Zalecałbym teraz ostrożne wchodzenie, podzielić kapitał na 3-4 części i kupować bez pośpiechu mając na względzie wygasające opcje w dniu 19.03. Ja dalej uważam, że spółka jest ciekawa i dość tania ale ma swoje problemy i ryzyka w postaci braku stabilizacji ceny przez instytucje, które się wyprzedały z powodu delistingu oraz (krótkoterminowo) istnieje niepewność co do milestonów uzależnionych od pozyskania etykiety 30/13 jak i sprzedaży samego leku na obstawionym konkurencją rynku. A z plusów jeżeli śledzisz ST to na pewno wiesz o tym, że
1.spółka nie ma obecnie długu a wręcz z moment bardzo duże zasoby gotówki (milestony+royalites),
2.kolejne ciekawe projekty w pipeline,
3.jest z nimi bardzo poważny partner do sprzedaży KP-415
4. nie wygórowana kapitalizacja - jakieś 330 mln$ przy ilości akcji ok.37 mln t.j. pełnym rozwodnieniu akcji
5. na ten moment przepalają okolo 1-2 mln$ kwartalnie czyli bardzo niewiele
Mną szarpie teraz trochę bo trudno się trzyma spadającą pozycję gdy wszystko inne rośnie (MLSS o 16% a zastanawiałem się czy właśnie po sprzedaży KMPH nie wziąć naszej perły ale ostatecznie kupiłem KemPharm i Protelix po równo) i sam nie wiem co robić.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.