Lawyer, po FDA dla KMPH życzyłem ci, żeby największe wzrosty nie skończyły się następnego dni w pre market, niestety, moje zyczenia nic nie dały :-( Rzucałem okiem i chyba w pre market było nawet 21 USD a normalna sesja skończyła się na bodaj na 12-13? Teraz 10 USD.
Nie zagłębiałem się w KMPH, ale słowa z komunikatu, że certyfikat FDA pozwoli im wprowadzić lek w II połowie roku odczytałbym jako zapowiedź emisji - może stąd takie a nie inne zachowanie kursu. Ty na pewno wiesz, jaka jest sytuacja finansowa spółki i czy planowali emisję.
Tak czy inaczej - cieszmy się, że na Milestone Scientific emisja w krótkim czasie jest raczej mało prawdopodobna, a na naszym Milestone Medical - w ogóle wykluczona, zgodnie z niedawnym komunikatem zarządu.
Uranowymi spółkami jak dotąd się nie zajmowałem. Ostatnie ruchy w portfelu za Oceanem to wymiana największych spółęk marihuanowych na marihuanowe groszówki. Na razie mam powody do zadowolenia, zobaczymy co dalej. Wszystko zalezy od tego, o czym pisałeś - czy to koniec korekty w USA, czy nie.
Ale myslę, że dziś Milestone może okazać się też całkiem dobrą spółką nawet na bessę. Ostatecznie szpitale kupują dziś nasze Compuflo epidural po to, by zaoszczędzić, zapewnić bezpieczeństwo i gwarancję uniknięcia wysokich odszkodowań za błędy lekarskie. Czy takie powody zakupu mogą zniknąć nawet jesli koniunktura na giełdach światowych się pogorszy?