Dzięki za cierpliwość. Spróbuję określić swoje oczekiwania. Jestem w sytuacji, w ktorej moge ponosic ryzyko, dlatego bylbym raczej sklonny kupic produkt oparty na funduszach inwestycyjnych. Z drugiej strony oczywiscie nie chcialbym po 30 latach sie przekonac, ze wplacajac X mam na koncie 0. Czy jest dostepne jakies polaczenie ubezpieczenia emerytalnego opartego na funduszach z elementem gwarancji kapitału, czy to po prostu niemozliwe? W kazdym razie mam dosc duza sklonnosc do podjecia ryzyka - chcialbym maksymalnie duzo "zarobic". :) Nie interesuje mnie w tym momencie ubezpieczenie na zycie, etc. takie jak Strategia Lwa. Te 350 zł, które wymaga Emerytura Premium moge teraz wplacac bez problemu. Moze kiedys wiecej. Nie interesuje mnie "zawieszanie" wplat, na 99% bede mogl ich zawsze dokonywac. Bardziej interesowaloby mnie bezbolesne wyjscie np. za 20 lat jestem juz bardzo bardzo bogaty i za odkladane dotad pieniadze na emeryture chce sobie kupic nowego mercedesa :). Oprocz ING polecano mi cos AIG, ale nie mialem czasu sie zorientowac. Moze IKE w TFI byloby dobre, ale te limity...
Bede super-wdzieczny za pare slow.
Pozdrawiam,
Wally