Dnia 2022-04-29 o godz. 14:32 ~aaaaaaaa napisał(a):
> Co z tego że spadnie. A dywidenda to dodatek do wzrostu. IKE ma jeszcze 20 lat. i wżuce w portfel podstawowy
> A co do reszty portfela to niech spada taniej się dokupi większy yeld będzie. Czego ty nie rozumiesz mnieinteresuje perspektywa dożywotnia
Yield 2% przy inflacji 8% ? :D Twoje wpisy sa popisem tego w jakim stanie intelektualno-finansowym jest spoleczenstwo zachodu jesli sie cieszy z realnej stopy zwrotu -6% a powiedz mi skad Ty wiesz ze inflacja bedzie spadac ?! Powiem Ci jak bylo w Turcji inflacja wybila na 12% poczym spadla do 6-7% po czym znowu zaczela rosnac mowie o casie Tureckim na przestrzeni ostatnich 10-12 lat jak to wygladalo....Rozumiem ze tacy jak Ty zapakuja sie na maksa w obligacje jak inflacja zacznie spadac w efekcie wysokiej bazy po czym po spadku dojdzie do odbicia inflacji(efekt drugiej rundy) i zostaniecie wyzerowanii pieknie na tych obligacjach.... a na tych yieldach to mozesz byc w plecy przez najblizsze 10-15 lat bo mi sie jakos nie widzi obecnie zeby infalcja miala na trwale spasc ponizej 3% zeby te Twoje yieldy byly cokolwiek warte ....osmieszasz sie tylko po twoich wpisach wiem ze nawet jak masz jakis majatek to napewno nie dorobiles sie go na inwestycjach i tym sie wlasnie roznimy ze ja 85% tego co mam mam z inwestycji 15% z pracy (do tej juz nie chodze). Takze sorry ale nie dogadamy sie poprostu nie potrafisz zarabiac na rynku ;) Zycze powodzenia w inwestycjach przyda Ci sie PS: nie wierz na slowo ludziom ktorzy swoje inwestycje pokazuja ci w excelu ;) Bo mozesz sie zdziwic ;)