raczej tutaj się dogadali bo dlaczego nie wykorzystują politycznie medialnie karnie ustawki Sasin - Orlen ...sprzedaż akcji spolki ENERGA wlasność ludu / Sasin jako tymczasowy zarządca majątku społeczeństwa wszystkich obywateli podjął decyzje o sprzedaży po znacznie zaniżonej cenie ze szkodą w majatku ludu ...i zamietli pod dywan jakoś cichio i dlaczego nie chca tego wykorzystac przeciwko PIS ....
https://www.tiktok.com/@mlodziezowe_slowo_roku/video/7363619224494804256
Jeśli byłaby wola polityczna rozliczenia Sasina to i uznania że sprzedał po niegodziwej cenie to wtedy i Ci Co sprzedali w wezwaniu byliby pokrzywdzeni i My bo CENA BYŁA JEDNA I DOTYCZYŁA WSZYSTKICH .Jeśli uznają cenę sprzedaży Sasin za ok to nie moga powiedzieć że drobni ktorzy sprzedali po tej cenie są pokrzywdzeni .Dlatego Orlen twierdzi że wykonał wyrok bo gdyby na podstawie uzasadnienia wyroku przyznał się do winy niegodziwa cena to musieliby rownież rozliczyć Sasina bo ta sama cena oraz wynagrodzic osobą ktore odpowiedziały na wezwanie .cZYLI Orlen idcinając się od wyroku dalej może zrobić wezwanie dokończenie przejęcia ale będzie to z jego woli a nie w wyniku uzasadnienia wyroku czyli pozbywa sie problemu zadośuczynienia tym co sprzedali po niegodziwej cenie w wezwaniu i brak potrzeby postawienia zarzutów Sasin bo wezwanie czy inne dzialania nie bedą mieć nic wspólnego z wyrokiem skoro zostal wykonany .Czy w ramach ugody cześc akcji miala przejśc do znajomych aktualnych króliczków.
Moja wiara w ponadprzeciętne zyski w perspektywie długoterminowej ani przez moment nie osłabła ...tutaj mamy maratin i podawanie wyników przed metą jest nie istotne ...mnie interesują przyszłe kursy ...ale wróżbitą nie jestem i czy będą ponadprzeciętne zyski osądzi przyszłość