Największym wierzycielem jest teraz chyba jakiś bank ( nie pamiętam jaki) . On się musiał zgodzić na układ z i zatwierdzić warunki. Jedna z większych zaplanowanych emisji ( 250 mln lub te trzysta ileś mln - nie chce mi się dokładnie treści z NWZ czytać - nie mówię o trzystu kilkudziesięciu mln dla WI ) jest dla tego wierzyciela. Więc myślę, że dla tego wierzyciela będzie większość z tej emisji , a reszta dla WI , tak , żeby nie przekroczyć 33%.
Potem, myślę , że w lutym lub marcu zrobią kolejną dla WI, bez konieczności wezwania. Wówczas WI będzie pomiędzy 33% a 66%. Tak mi się wydaje, ale mogę się mylić. Ale wówczas, już cena emisyjna powinna być chyba trochę wyższa, gdyż jak chcieliby wprowadzić WI do IG to trzeba mieć na uwadze, że WI jest warte ok 170 mln wg deklaracji pana Sawali. Więc chyba jest logicznym że te ceny razem muszą się jakoś zgodzić, a po tej aktualnej emisji biorąc pod uwagę ok 450 mln akcji i cenę giełdową ok. 0,1- 0,12 zł ( tak myślę) , to wartość spółki będzie analogicznie ok 45-50 mln zł. Więc do wartości WI jeszcze daleko. Ale to są tylko moje dywagacje, które wcale nie muszą być poprawne.