Mam chwilę, więc jeszcze kilka rzeczy:)
Leo, rozumiem, że zrobiłeś skrót myślowy z tym doliczaniem straty do aktywów. Tzn. ja mówię o tym, że należy ją dodac do aktywów tylko dla potrzeb ustalenia ceny emisyjnej - tak, żeby miało to ręce i nogi.
W rzeczywistości strata do aktywów doliczona nie będzie, bo to jest strata podatkowa i będzie sie ją odejmowac od dochodów w 5 latach (nawet nie wiadomo czy w 5 latach, bo jest na to 5 lat od momentu jej powstania, a nie wiem za które lata się taka nazbierała, czy np. wszystko jest za 2011 czy też za lata wcześniejsze).
Natomiast stratę bilansową jak sam widzisz rozliczyli już częściowo poprzez obniżenie kapitału zakładowego o 48 mln czy jakoś tak.
Sorry za takie przynudzanie, bo może tak jak mówię - zrobiłeś skrót myslowy a chodziło Ci o to samo, ale chciałam postawic kropkę;)
Zresztą i tak nie jestem pewna powyższego, bo księgową nie jestem, ale tak mi się wydaje na chłopski rozum + z tego co gdzieś tam wyczytałam.
A do Inki jeszcze - nie wiem, czy aż tyle osób się chwaliło posiadanymi akcjami, że wychodzi 3 mln, ale nie wątpię, że tyle by się i tak nazbierało, bo przecież w rzeczywistości mamy 40 mln akcji.
Podejrzewam, że sam CPH i Agent maja po milionie:)))
(Pewnie zaraz sie oburzą;) )
A co do zjednoczenia - musiałby byc prowodyr, a o takowego ciężko, bo nie wystarczy siła w gębie na forum (jak ja np. się wymądrzam), jeszcze musi byc czas, siła i ochota, żeby fizycznie się tym zając:)
Sorry za byki i pełno literówek, ale katar utrudnia mi widocznośc, a głowę z każdą chwilą mam coraz większą...