widzę, że coraz bardziej emocjonalnie piszesz :D To dobrze, nerwy puszczają z braku argumentów, co? :D
Oświecę cię
Do prowadzenia tego typu działalności trzeba zrobić dodatkowy wpis w KRS lub założyć spółkę.
Dlaczego PKO BP tego nie zrobi? Podaj mi choć jedną taką sytuację na polskim rynku, że bank przejął logo i pod tą marką rozpoczął własną działalność... nie potrafisz? Tak myślałem :D
Dla PKO BP to są "sklepiki", a dla ciebie to są "sklepy". wyobraź sobie, że zarabiasz 100 pln na godzinę (wiem wiem.. nierealne dla ciebie, ale spróbuj) i ktoś ci mówi, że odda Ci swoją pracę gdzie dają 5 zł za godz za pilnowanie psa, jesteś zainteresowany?
i kolejna bzdura, że PKO BP zarabia miliardy bo dba o każdy milion. Zarabianie przez nich duzych pieniędzy nie polega na posiadaniu N działalności z drobnymi zyskami tylko na prowadzeniu najbardziej dochodowej działalności jaką jest bankowość. Jeśli mieliby przejmować jakąkolwiek markę to tylko po to by ją odsprzedać komuś. no ale przecież nikt nie chce BOMI (co sam piszesz w niemal każdej wypowiedzi).
Kiedy do Ciebie dotrze, że to twój najbardziej kuriozalny pomysł.