Również pokusiłem się na zakup małego pakietu Text. Co mnie przekonało to to że spółka reguralnie płaci dywidendy od samego początku i co najważniejsze rok do roku coraz większą. Uwagę moja przykuło wprowadzenie nowego produktu co za tym idzie zwiększenie przychodów i pokazanie w najbliższym tak jak napisano w komunikacie realnej gotówki dobrze by było jakby to się ukazało już w raporcie kwartalnym. Fajnie by było jakby to był produkt wykorzystując AI na miarę Livchat ale to tylko moje spekulacje. Co mnie trochę martwi to dolar który oscyluje w granicach 3.9 a 4.2 choć jak spojrzeć technicznie to dolar znajduje się teraz w dolnym ograniczeniu kanału wzrostowego. Nie liczę na dolarze wzrostu do ceny 4.78 z zeszłego roku ale takie umocnienie dolara w przedziale 4.2 do 4.4zl w 2024 roku możliwe. Myślę że zmiana nazwy z Livchat na Text też nie była dobra ponieważ gro ludzi już sie sentymentalnie przyzwyczaiło do nazwy starej ale to oczywiście moje zdanie. Myślę że jak przebije trwałe opór który jest zlokalizowany na 100zł (tu bariera psychologiczna jak na CDP i CCC) to rynek znowu dostrzeże spółkę. P{ki co coroczna dywidenda na poziomie ponad 6% i zwiększające przychody i rozwój poprzez wprowadzanie nowych produktów przemawia na korzyść spółki.