Nie masz racji
"Ewka, czy jak kupujesz Colę w sklepie, sprawdzasz najpierw jej notowania na giełdzie, a następnie przeglądasz fora internetowe, czy ktoś nic złego na jej temat nie napisał.
Dla klienta, franczyzobiorca liczy się kasa, więc póki najgorszy syf daje mu zarobić, nie będzie patrzyć na opinie wystawianą w internecie. Proste. Jeśli nie wiesz o czym piszę, zmień profesję. ">>>> ja właśnie wszedłem tu szukając info na temat franczyzy wpisałem ostatniemiejsca.pl i gdy google podpowiedziało mi drugie słowo "oszuści" to sprawdziłem to i każdy inny rozgarnięty potencjalny franczyzobiorca też tak zrobi. Liczy się kasa ale nie zapominaj że otwarcie lokalu w np. galerii to umowa na rok lub dwa , czynsz w euro, za wszystko odpowiadasz ty bo Ty jesteś najemcą nie ostatniemiejsca wieć warto jednak przeczytać co się w spółce dzieje, opinie pracowników etc. spólka zbankrutuje a ten dla którego wg ciebie liczy się tylko kasa zazwyczaj odpowiada za swoje długi całym majątkiem bo większosć tych firm to jednoosobowa działalnośc czy spólki cywilne. To nie jest takei proste jak Ci się wydaje.
Oczywiście nie neguję prawa do własnej subiektywnej opinii o firmie nie zamierzam jej bronić bo jej nawet nie znam, odniosłem się tylko do tego że KOMPLETNIE nie masz racji w kwestii tego co może zrobić potencjalny franczyzobiorca.
Teraz zerknąlem na kurs akcje, kilkanaście lat temu trochę inwestowałem i powiem tyle że trzeba być frajerem aby patrząc na obroty nie widzieć że coś tu nie "hallo". Jak ktoś jest frajerem to może obwiniać tylko siebie jeśli się kompletnie na niczym nie zna to niech idzie do kasyna szybciej zarobi/pozbędzie się kasy.
Co do firmy jak już pisałem tak sobei pomyślałem aby trochę zdywersyfikować obecną działalność i wejść w coś nowego stąd trafiłem na ostatniemiejsca i kilka innych firm i zacząłem czytać opinie. Opróćz tych opinii tutaj od nawiązania współpracy z ostatnimimiejscami odstrasz ich strona. Ta strona to dramat, prowadzę działalnośc głownie w necie od 7 lat a internautą jestem od 1996 roku i trochę o funkcjonalności mogę powiedzieć. Jeśli ktoś z zarządu tu zagląda to niech się nie dziwi że im sprzedaż siada bo jak ma nie siadać skoro główny kanał sprzedaży wygląda własnie tak. Forum jest ok i to pewien ewenement na takich stronach wiec podejrzewam że to ono ciągnie całą sprzedaż i facebook.Dodałbym do forum jeszcze jakieś galerie, opinie o hotelach itd. przez to strona "sama się" będzie pozycjonować. Poza tym nazwa firmy wskazuje na oferty last minute wieć nie ma się co nastawiać na przedsprzedaż tylko skupić właśnie na tym. Stworzyć bazę klientów którzy np. gotowi są czekać do ostatniej chwili w zamian licżąc na korzystną cenę i puszczać im np. mailing przed zadeklarowanym przez nich terminem urlopu. takiej oferty "szytej na miarę" nikt nie ma. Każdy agent ma dostęp do tej samej bazy czy to merlinx czy innej i zalewa na swojej stronie klienta milionem śmieciowych ofert, dlatego ludzie wchodzą na wasze forum bo maja wybrane te z korzystną ceną. Polak jest oszczędny wieć wg mnie jest skłonny podać termin urlopu i czekać do ostatniej chwili na ofertę którą mu przedstawi biuro kilka dni przed urlopem. Jak będzie zadowolony to wróci. ci którzy lubią pewność zazwyczaj wybierają pewne biura i salony firmowe ew. zakupy na stronie operatora i płatność kartą bo mają cashback. Po co ktoś ma kupić w przedsprzedaży wczasy z tuia w biurze ostatnich... skoro może kupić w biurze tuia zwłaszcza że ma ich więcej albo na stronie tuia bo oni mają taki dziwny system zę sami sprzedają taniej niż agenci :D ? Ceny są wszędzie takie same(za wyjątkiem tuia) bo za rabaty są kary o dziwo UOKiK tutaj zmowy cenowej nie szuka no bo lepiej wklepać w wyszukiwarkę klauzule abuzywną ukarać 100 sklepów internetowych których nei stać na obsługę prawną niż się biurami podrózy zając.
Zróbcie coś z tą stroną bo upadniecie na samo dno o ile zbycie tych akcji nie miało na celu odkupu ich po znacznie niższej cenie w co wątpię.
Na stronie jest dyrektor regionalny dla kilku woj. a dla reszty nie ma nic , żadneog kontaktu itd. przecież możńa napisać że sylwester czy jak mu tam jest przedstawicielem do kontaktu z potencjalnymi franczyzobiorcami a nie że na rejon x bo innych rejonów nie ma ew. ich przedstawiciele zmarli bo patrząc na stronę innego wyjaśnienia nie znajduję.
Kurs akcji zniechęca do współpracy bo nikt nie weźmie na siebie ew. bankructwa.Franczyzobiorca wnosi opłatę, musi wyposażyć biuro i podpisać, często bardzo długą, umowę najmu na lokal. Za duże ryzyko wg mojej subiektywnej opinii więc z jednym się zgadzam z poprzednikiem trzeba się wziąć do pracy zwłaszcza nad tą nieszczęsną stroną internetową i jej pozycjonowaniem zamiast się kopać z kimś kto ma może 100 akcji i nadmiar czasu więc trolluje.
Do tego ta strategia która być może na terenie dwóch województw się sprawdziłą ale w reszcie kraju marka jest mniej znana i potrzebne są jakieś nowe pomysły. Jak inwestor będzie widziąl kreatywność,wzrost sprzedaży to i akcji dokupi a nie będzie po forach marudził. Teraz wejdzie na stronę, zastanowi się czy on by tam wycieczke wykupił, zrobi w tył zwrot i sprzed akcje.
No chociaż są jeszcze "inwestorzy frajerzy" taki nie wpadnie na to aby wejść na stronę, zoabczyć jak wypozycjonowana, poczytać opinie klientów tylko patrzy taki tłuk na sam wykres i podejmuje dane na podstawie tego co w internetowym poradniku pod hasłem "analiza techniczna " znalazł :D a później płacze. Dla takich ludzi chcących się pozbyc kasy polecam każdą firmę Krauzego, przynajmniej ich rozumu nauczy. Teraz chyba na petrolinvest czy jak się to nazywa skupia swoją uwagę, wcześniej był bioton który wykresem aż krzyczał "kup mnie" po tym jak zadeklarował że nagle będzie produkował leki ;) ten "od chemiskóru" nazwisko zapomniane też takich frajerów którzy tylko wykres widzą lubi.
teraz płaczcie tu za rok będziecie płakać na forum innej firmy wiec polecam na przyszłość zamiast ślepo patrzeć na wykresy rozejrzeć się i poczyta ćopinie. Nie przypadkiem rainbowtours ma kurs akcji jaki ma wystarczy sprawdzić ich konkurencyjność cenową i opinie pcozytać to zdecydowanie najlepsze biuro dostępne w Polsce. Za to triada od lat w opinii wracających z wakacji była uznawana za syf i "oszustów". Ta metoda częściej się sprawdza niż analiza wykresu. Przyzancie mi rację jak tui padnie ew. zamkną polski oddział bo od pól roku tylko narzekania na niego słychać ale jeszcze nie ejst tak źle aby był najtańszy,najgorszy i sprzedawał na siłe jak triada kiedyś.Za rok kto wie.