Szanowny Panie Waldemarze, dziękuję za kolejny wpis. Podoba mi się Pana styl, nawet jeśli nie zgadzam się z większością prezentowanych argumentów:
1. Nie wiem na czym mają polegać merytoryczne wpisy Mattiego-Analityka. Na selektywnym wybieraniu faktów wygodnych dla spółki, a pomijaniu żenujących błędów i manipulacji ze strony Zarządu ?
2. Tak spółka rozwinęła się w relacji do 2019 r. ale jest to rozwój delikatnie mówiąc umiarkowany w relacji do możliwości jakie stwarzał rynek w okresie pandemii i gdyby nie rządowy kontrakt to dzisiaj kurs runąłby na 8 a wybudowana fabryka byłaby wciąż w trakcie budowy.
3. Niestety faktem jest brak zdolności sprzedażowych adekwatnych do oczekiwań rynku i deklarowanego potencjału. I tutaj nawet potwierdził to DM BDM, więc ewentualną polemikę proszę prowadzić z jego analitykami którzy na ten rok przewidują marne nieco ponad 5 mln EBITDA, oby się pomylili !!!
4.Czy Prezes w maju na konferencji wynikowej nie wiedział o takich prognozach ? Niech każdy sobie sam na to pytanie odpowie. Mnie jego mowa ciała wówczas przekonała do mocnego skrócenia pakietu. Jak widać nie pomyliłem się.
5. Wyjście z s80 też Pan uzna za zaszczyt dla spółki i Akcjonariuszy?
6. Doskonale widzimy że na GPW kapitał ma ograniczony zasób i w sytuacji kiedy po pandemii ma do wyboru mnóstwo spółek generujących nieporównywalnie lepsze wyniki przy porównywalnych poziomach kapitalizacji i ich prognozy są równie obiecujące, wybiera w drodze racjonalnej kalkulacji te lepsze spółki. Mam nadzieję, że tutaj się zgodzimy? Prognozowane przez DM BDM niespełna 1,5 mln netto zysku za 2023 przy żenująco wysokich i nieuzasadnionych w tych okolicznościach pensjach Zarządu i RN uznaję jako policzek dla Akcjonariuszy "Ze względu na dotychczasowy brak istotnych umów, jakich spodziewaliśmy się w 2H’23, obniżamy całoroczne prognozy wyników. Spodziewamy się przychodów ze sprzedaży w wysokości 46,2 mln PLN, 5,0 mln PLN EBITDA oraz 1,1 mln PLN zysku netto."
7. Każdy ma prawo do swojej opinii. Szkoda tylko że Zarząd nie liczy się z opiniami drobnego Akcjonariatu, dzięki któremu zaistniał na GPW uzyskując odpowiednią kapitalizację.
8. Jak napisał Kolega Fiksiorek mam wolne środki, ale nie zwiększę pakietu BMX mimo obecnej "korzystnej" ceny. Dlaczego ? No właśnie, niech każdy sobie odpowie sam.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości w duchu wzajemnego poszanowania.