Cześć! Ja myślę, że nie będzie tak dużych wahań do góry bez żadnego impulsu ze strony spółki. Nigdy tak nie było samo z siebie. Trzy ostatnie wystrzały do góry miały miejsce w następujących okolicznościach: jednostkowy raport roczny 2011, wyniki za Q1 oraz skonsolidowany raport roczny. Niestety nie możemy mówić o zmianie trendu na wzrostowy. Na marginesie dodam, że za każdym kolejnym wybiciem maximum intraday było coraz niżej, dlatego pisałem, że bardziej prawdopodobne są jednak spadki. Myślę, że teraz będą spadki może z jakąś niewielką korektą do góry ale nie dłużej niż jedna sesja (oczywiście mogą być podbitki za kilkaset złotych na koniec sesji co może zaciemniać obraz). Popytu nie będzie bo dla tych co zakręcili ostatnio to za wcześnie (to znaczy za daleko od wyników) a tacy jak my będą się wstrzymywać z zakupami bo skoro byliśmy już poniżej 2 zł, w zasadzie na 1,5 to dlaczego nie mamy się tam znaleźć ponownie? A kalkulacja jest prosta: za 3 k zł po 2,5 kupisz 1200 akcji a po 1,5 2000 sztuk. Czy będzie niżej niż 1,5 zł - myślę, że jest to możliwe jeżeli nałoży się nam kicha na rynku spowodowana sytuacją makro. Podsumowując: nie widzę możliwości osiągnięcia 3 zł i uważam, że papier spadnie poniżej 2 zł ale jak głęboko tego nie wiem, w każdym razie 1,5 zł już przerobiliśmy w praktyce więc tym razem nie powinno to u nikogo wywoływać zdziwienia ani oburzenia.