Co do tego, że Jakubas, zarząd i reszta tej ferajny to nieczyste świnie nie mam żadnych wątpliwości. Jasne jest, że Jakubas ma głęboko w d..pie akcjonariuszy mniejszościowych, którym sprzedał akcje. Jest to jednak świnia, która bardzo dba o własny interes i w jej interesie nie jest obniżanie kursu po to żeby sprzedać komuś taniej własne akcje. Bajdurzenia o tym, że ktoś zaniża kurs z myślą o ogłoszeniu w przyszłości wezwania i przejęciu kontroli nad spółka nie mają żadnego sensu. Jeśli ktoś by to robił to po prostu mocno poparzył by sobie palce.
Czy wogóle są jakieś zagrywki wokół kursu nie wiem i nie ma to dla mnie najmniejszego znaczenia jako osoby nie posiadającej akcji. Zachowanie kursu ma oczywiście znaczenie dla posiadaczy akcji, ale tu jak już pisałem musicie dokonać refleksji nad własną głupotą. Trzeba było słuchać jak pisałem o dużym przewartościowaniu akcji przy IPO.
Jako osoba nie posiadająca akcji będę stał z boku i nawet chętnie zobaczę uwalenie kursu do jak najniższych poziomów. Tylko że po tym co zrobiono ostatnio z raportem i po tym niejasnym wniosku o upadłość oraz postawie Jakubas i zarządu spółka ma dla mnie bardzo niewielka wartość bez względu na wszelkie podstawy fundamentalne. Kto wie czego tu się jeszcze można spodziewać w przyszłości. Może będą tu jakies odbicia (fałszywe czy prawdziwe), ale ja nie dotknę tego g..na nawet kijem trzymanym w rękawiczkach. Jeżeli kiedyś zacznę tu bardzo ostrożnie zbierać akcje to dopiero w okolicach 50% wartości księgowej.