pytanie na czym opierasz tezę, że to dno. Zastanówmy się.
Żeby było jasne, ja też sprzedałem akcje przed dywidendą w okolicach 110 zł. Więc myślę, że jestem obiektywny.
Dlaczego sprzedałem - mocne spadki od marca w rankingach dlaHC, Woh , TH. Cały czas brak breakeven w TH, duże nakłady marketingowe które obniżają wydatnie zyski i tak samo będzie w następnych kwartałach. Zakładałem, że zysk netto w q2 i q3 jak tak dalej pójdzie będzie w granicach 10 mln zł.. Jak sprzedawałem, to MH miał wejść na koniec roku, po niedługim czasie było info, że wejdzie za chwilę. To albo mogło być paliwem do wzrostów, albo do spadków jeśli tynek uznałby, że powielą się nakłady marketingowe tak jak to mam miejsce z TH i zysk stopnieje o dalsze kilka milionów w q2 q3 q4. Przełozyli na póxniejszą część roku, jak widac nie zostało to przyjęte dobrze. Mój plan bazowy był taki, że odkupuje 7-8 tysięcy akcji w grudniu na optymalizacji podatkowej, oczywiście liczyłem się z tym, że nagle TH wybije w górę, MH będzie hitem i kurs wystrzeli razy 2 albo i wyżej.
Tylko właśnie - TH słabo, WOH który miał być skalowany i piąć się w rankingach słabo, HC nie wspomnę. FC się trzyma.
Powstaje pytanie - pod co kurs ma rosnąć? To, że mamy niską wycenę na walorze to jedno, ale taką wycenę mamy juz 4 lata. Jeśli zyski będą spadać to wskaźnik CZ poleci do góry i to na kilkanaście. Jeśli wprowadzą MH dajmy na to na jesień to przez kolejne 2,3 kwartały MH będzie przynosić koszty marketingowe. DO tego Zarząd informował wyraźnie, że chcą być spoółką wzrostową, zmienili nawet program motywacyjny na ebitda skorygowana o marketing. to dało dużo do myślenia.
Do tego znowu pojawiły się szorty, a to jak rak toczyło kurs długi okres czasu.
Jeśli wprowadzą MH na jesień to czekam na grudzień z większymi zakupami, ale jednocześnie będę obserwować wyniki q2 i q3 i miejsca gier w rankingach. To co opowiada zarząd na konferencjach jest już mniej istotne, choć niektóre informacje można wykorzystać.
Powodzenia