Nie napisałem że stanie się tak na pewno tz. nowy właściciel zdecyduje wszystko zaorać i postawić w tym miejscu bloki. Ale jest to jedna z opcji która może się wydarzyć. Przyznam że mało to prawdopodobne ale nie niemożliwe.
E.Wedel - przykład zupełnie nietrafiony, spółka nigdy nie była postawiona w stan upadłości likwidacyjnej
"Ponadto dzwoniłem do GPW by uzyskać info od kogoś, co dalej z akcjami. Sukcesywnie po kolei dzwoniąc dostałem nr do prawnika i on jasno powiedział, ze czekać bo sytuacja może się rozwinąć i może znajdzie się inwestor, który uratuje ursusa." - co za bzdura! Uprawomocniona upadłość likwidacyjna to stan nieodwracalny!
"W przypadku całościowej sprzedaży akcje przechodzą. W przypadku częściowej lipa." - co za bzdura! podaj podstawę prawną na tą nielogiczną rewelację, oczywiście żadnej nie podasz, tak samo jak nie wysłałeś swoich dyplomów bo ich po prostu nie ma.
"Jeżeli coś piszesz ze prawnie tak jest to polecam podpiąć źródło prawne...m" - ja powołuje się na Prawo Upadłościowe, każdy może sobie poczytać, można też się posiłkować Prawem Handlowym oraz Kodeksem spółek handlowych, aczkolwiek w przypadku bankrutów bardziej ma zastosowanie Prawo Upadłościowe. Jestem ciekaw na co Ty powołasz przedstawione przez siebie rewelacje.