Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,78 zł , zmiana od tamtej pory: 2,30%

Re: Dla mnie to ta sprawa z wezwaniem Synthos'u to jakiś gruby przekręt

ludzie, ale o czym Wy mówicie i co piszecie????
1) oferowanie ceny zbliżonej do obecnej nie jest fair?
To jaka cena jest fair? Bo ja w mądrych książkach czytałem, że to rynek wyznacza cenę, a giełda wycenia spółkę (nie mówię że sprawiedliwie). Jakby Synthos był wart 6 zł, to chyba znaleźli by się chętni zapłacić np. 5,50, albo nawet 5,80. Jakoś takich nie widzę.... Moja stara alfa romeo też jest moim zdaniem warta 70 tysi, ale na rynku jest jakiś spisek i nikt nie chce dać więcej niż 25 tysi. Gdzie jest UOKiK, Rzecznik Konsumenta i Straż leśna się pytam?

2) zmuszanie do odsprzedaży? czy do kogoś dzwonił Michał albo jego funfle i kazali oddać? do mnie nie...

3) chciwy traci dwa razy - warto o tym pamiętać szanowni właściciele akcji pracowniczych. Dostaliście akcje za nic, nachapali dywidendy przez lata, a teraz jeszcze stękacie że cena za niska...

4) przekręt? przekręt to był Amber Gold, SKOKi a szukając blizej Petrolinvest... tu mamy co najwyżej racjonalne działania inwestora, który chce zapłacić jak najmniej (o ile wiem to nie jest póki co karalne).

Na koniec pragnę się podzielić takim spostrzeżeniem: jeśli ktoś zarobił na Syntku a dziś uważa, że jest dymany, to wszyscy wiemy jak się nazywa taka profesja.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SYNTHOS -0,20% 4,89 2018-01-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.