Blow - ja nie usredniam bo kupilem tanio na starcie. Oczywiscie aktualne zakupy powoduja spadek sredniej ale niewielki bo mam troche tych akcji. Kupowalem tez na wyzszych poziomach - ale widzac co sie dzieje i majac znaczna ilosc akcji poprostu zbieram jak widze okazje. Przy czym okazja dla mnie nie jest poziom 1.1 czy wyzej, po 1.03 tez nie bralem bo widze gdzie schodza z kursem. Jak popatrzysz na wczoraj i wolumen po 0.88 i 0.882 to bedziesz widzial ile tego zbierania przeze mnie bylo - oczywiscie nie twierdze ze bralem 100% na tych poziomach. Ale tak jak pisze fff - wystarczy kilku takich jak ja i sie robia obrociki. Zakupy opf robie tak, ze ustawiam sie na cene i jesli nie wejdzie po tyle ile chce to leje na to. Nie mam parcia na papier. To tez z moich obserwacji wynika ze tu jest raczej wywalanko niz przewalanko - ale jesli jednak jest to przewalanko to robia to bardzo nieudolnie bo widze ile ja akcji 'wyrywam' - przeciez sami by to mogli zbierac ustawiajac koszyki na odpowiednich poziomach. Dla mnie poprostu podaja akcje po 1.xx 0.9x 0.8x - noe wywalaja na sile bo by za oatro zjechalo - czekaja gdzie ustawi sie popyt i tam puszczaja, do tego czasem zrobi sie jakas podbitka jak przyjdzie jakis napaleniec - lub sami generuja widzac wiekszy popyt tylko po to zeby znow wywalac na poziomach 1.xx....