Oczywiście jest to informacja publiczna w rozumieniu "Ustawy o obrocie papierami wartościowymi". Dlatego pytałem o oficjalne informacje, lub podane do wiad. publicznej np. w formie artykułów czy notatek prasowych. Zdarza się ze prasa branżowa informuje np. o toczących się rozmowach pomiędzy podmiotami. Stąd zamieściłem info o biurowcu w Bydgoszczy, gdyż w mojej ocenie deweloper ten mógłby być potencjalnym nabywcą pakietu akcji Interbud S.A. tym bardziej, gdy sprzedał nieruchomość; a swoją drogą, nie wiem czy zauważyłeś że w propozycji postepowania układowego konwersja części zadłużenia na akcje (emisja akcji imiennych dla banków 3 mln akcji - 9,25 mln PLN) miała się odbyć w cenie ca 3 złote za akcję. Należy zatem uznać, że banki nie byłyby raczej zainteresowane sprzedażą akcji poniżej ceny 3 PLN/ za akcję. A raczej bardziej byłyby skłonne poczekać do momentu kiedy firma stanie na nogi i cena akcji będzie oscylować w okolicach 5-6 PLN; jest także mało prawdopodobne aby p. Matacz chciał sprzedać swój pakiecik poniżej 3 PLN za akcję, tym bardziej, że kilka lat temu był łaskaw sprzedać część akcji za 15 PLN za akcję. Raczej zatem jestem skłonny przypuszczać że obecni akcjonariusze większościowi mogliby być hipotetycznie zainteresowani zwiększeniem swojego zaangażowania, biorąc pod uwagę bardzo niską ceną akcji. Osobiście podoba mi się w tej firmie, że walczy, nie poddaje się mimo trudności. Byłoby miło gdyby włodarze dali jakiś pozytywny sygnał akcjonariuszom, np. w formie zakupu akcji spółki przez obecny zarząd i RN na GPW