Ja już pisałem, ja chcę pojechać w tym roku na WZA - tak czy inaczej, mam nadzieję że mi to wyjdzie.
W sprawie dywidendy to gorąco liczę, że potrzeby wewnętrzne KARBON 2 będa na tyle silne, wszak biorą ponad 60% całej dywidendy, że ona będzie. Do tego warto doliczyć akcjonariuszy powiązanych ... na końcu jesteśmy my - jakieś 20%.
Jeśli nie będzie dywidendy albo będzie ona symboliczna z powodu obecnej sytuacji i niepewnej przyszłości np. 0,2zł (jak w 2010r.) to warto ustalić, jakie oszczędności wewnętrzne podejmuje Spółka np. w zakresie pensji Zarządu, RN, szczebla kadry dyrektorskiej i kierowniczej. Jeżeli nie będzie tam realnych oszczędności, to redukcja dywidendy, pomimo dobrego roku 2019 w zakresie dochodów, nie ma specjalnie uzasadnienia.
Do tego dochodzi fakt, że co roku Spolka odkładala sowite części zysków kolejnych lat na kapitały zapasowe, w efekcie podzielenie sie np. 30% zysku roku 2019 w żadnym razie nie uszczupli czy zachwieje pozycją i zdolnością Spolki.
Ja mogę sie przychylić do braku dywidendy ale pod warunkiem realizacji przez Spółkę programu skupu akcji własnych za np. 3 mil zł z ceną około 15zł. (ja nie sprzedam ale może ci co chcą lub muszą, chętnie sie zapiszą, co liczę ze w efekcie pozwoli poprawić aktualny kurs i parametry akcyjne).