Ja również deklaruję zakup minimum 10k jeśli będzie po 8zł (choć już od 10,xx zł będę aktywnie składał zlecenia). To w sumie powoduje, że juz 3 osoby piszą sie na okolo 40k akcji po 8zł. Skoro juz rozdysponowaliśmy tyle akcji (choć jeszcze nikt tej ceny nie widział), to jednak uważam, że cena 8 zł nie pojawi sie tylko z tego powodu, ze fundusze będą sie zerowały z akcji. Te akcje zostaną rozebrane szybciej a cena 8 zł (lub mniej) może pojawić sie wtedy, gdy coś bardzo złego wydarzy sie w samej Spolce.
Co do tego czy fundusze sie wyzerowały to moim zdaniem - jeszcze nie... Ostatni rok (od 04.2019 do 04.2020) to łączny wolumen 365k akcji, z czego na okres w 2019 przypada 200k akcji. Raporty funduszy na koniec 2019 nadal dawały łączne info o 149k akcji w ich posiadaniu. W tym roku poszło już 150k ale trudno założyć aby 100% z tego stanowiła sprzedaż tylko od funduszy. Zakładam więc, że ich obrót w tym roku dał około 40% wolumenu łącznego. (Ja ani w tym ani poprzednim nic nie sprzedałem a sporo dokupiłem).
Reasumując uważam, że fundusze mają nadal coś około 90k akcji a biorąc po uwagę to co zostało napisane na początku, to cena jeżeli w ogóle, to raczej symbolicznie i dosłownie na chwilę może spaść ledwie poniżej 10zł i to w ostatniej fazie ich sprzedaży.