Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  34,33 zł , zmiana od tamtej pory: 1,95%

Re: Coś się zacznie

Przez dłuższą chwilę nie było mnie przed monitorem więc niedługo zapoznam się z danymi które napłynęły i sytuacja diametralnie uległa zmianie......pierwsze spojrzenie....i USA mocno w górę a ropa w dół to już wiadomo że Ryży coś palnął i art.już jest (tyt.).
Obecnie od dłuższego czasu inwestujemy pod wypowiedzi Trumpa.....ranek z Trumpem, południe z Trumpem....wieczór też z Trumpem.....Rano/dzień - przeprowadzimy atak.....wieczorem już inaczej - jednak odwołuje ataki na Iran = reakcja ropa/giełda USA.

Jeszcze nie zapoznałem się więc będę miał wiedzę przekrojową za jakiś czas. Do tego oczywiście spojrzałem na spływające dane nt wyników LPP ( netto/przychody ) - wydaje się że wobec zapowiedzi wielkiego rozwoju ( 1000 sklepów Sinsay ??- tyle ?? ) to wielkiego szału nie ma ale zwyżka jest.......te formaty jak widać również na przykładzie Pepco powinny się rozwijać systematycznie w swoim tempie a nie na "hura"- aby jak najwięcej - w przypadku Pepco taki rozwój nie zdał egzaminu więc otwierają po ok.250 sklepów i dla bilansu wychodzi że tak jest optymalnie. Trzymają się swoich zasad i finanse dobrze się spinają ( jest i zysk i dywidenda i brak nadmiernego zadłużenia ).
LPP.....odp....Nie, nie mam akcji LPP. To było wejście wykorzystujące chwilową korektę techniczną ( LPP ) a jednocześnie wolne środki po ówczesnym zmniejszeniu poz.na Pepco......2 razy wszedłem ( w LPP) w ciągu 1,5 tyg ,trochę kasy ( 5-cyfr wartość) zarobiłem na tym wejściu ale to nie ten target co na Pepco - na coś trzeba postawić i dla mnie jak pisałem wciąż jest to Pepco bez względu czy np.LPP urośnie więcej ( nie ma to dla mnie znaczenia- inna skala poz).

Modivo ( As tam się udziela ) - tutaj oczekiwania były chyba większe....firma działa na stratach a chwalą się że przychody rosną (w Dealz też były przychody a zysku już nie i widać ile ta firma była warta) , to ciężki biznes, właściciel....chce rozwijać biznes ale co chwilę nowe pomysły i efekt żaden.....za bardzo chaotycznie.....na coś trzeba postawić a nie w jednym biznesie nie idzie to może w 2 kolejnych wyjdzie - tak się nie robi....straci kasę to będzie.....no słabo, słabo.......

Ogólnie zawsze lepiej aby LPP wystartowało do góry ( nie monitoruje wykresu obecnie ) bo nawet jeśli Pepco nie wzrośnie proporcjonalnie to zawsze 1-1,5% może wzrosnąć dzięki mocnemu wzrostowi LPP np o 3-5% ( to tylko przykład że wzrosty na LPP nie przekładają się na równie duże wzrosty na Pepco które ma swój czas na wzrosty.

W przypadku Pepco wydaje się że rynek doprowadził do jako takiej równowagi.....nie ma podaży którą wręcz tymi chwilowymi podskokami w trakcie sesji do góry popyt chce zmusić do uaktywnienia i kupienia na spadkach wszystkiego co jest do kupienia.
Pepco - rynek czeka na info w jakiej cenie przeprowadzi skup.....niby shorty powiększają pozycję.....zobaczymy co z tego będzie.
Jeśli cena będzie atrakcyjna to może będzie jakieś podbicie do góry a jeśli cena niska to raczej wiadomo......zarząd powinien podać cenę od razu informując o skupie - tym bardziej o tak dużej wartości ( 4 skupy za 200 mln a tu jeden za 400 mln)....tyle że ten skup jest korzystny tylko dla Ibexu bo przy dobrej cenie będzie 90-93 % redukcja....tak mi się wydaje....zobaczymy co zrobią.

"..."końcowe punkty dotyczące porozumienia z Iranem zostały zaakceptowane i wkrótce zostanie ogłoszona data i miejsce jego podpisania...." - Trump.

Zobaczymy czy to prawda i czy tym razem Iran coś o tym wie czy ponownie Trump zmyśla......takie mamy teraz inwestowanie.
Generalnie pokój USA/Izrael/Iran = powinny być wzrosty na rynkach,giełdy w górę więc jest to ważne...GPW była już zamknięta i nie mogła zareagować - dopiero jutro....Dziś USA duże wzrosty a jutro - debiut giełdowy firmy SpaceX.....pewnie będzie się działo.....

Iran tego na razie nie potwierdził.......

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PEPCO 1,95% 35,00 2026-06-12 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.