No własnie ja im wiecej czytam i analizuje tym bardziej jestem nakrecony na ta spolke, obserwuje ja i jak zaczna sie wzrosty to mam zamiar jeszcze dokupic
szczegolnie mnie ta jedna mysl nurtuje
przychody razy 3 obowiazkowo a w UE srednia jest z 84% odzysku a nie 60 wiec jeszcze troche po 2014 i 4 razy
i jak sluczka szkla przynajmniej razy 4 aby mniej wiecej sie to zrownalo (z 50 na 200-250)
i wtedy 3 - 4 razy wieksze przychody razy 4-5 razy wiecej za tone szkla i tyle razy wieksze wyniki, a koszty pewnie sie duzo nie zmienia, Wiec spolka bedzie pozyskiwac od 12 do 20 razy wiecej pieniedzy przy niedużo wyzszych kosztach.
krec jest liderem w Polsce wiec jak bedziemy pozyskiwac 3 razy wiecej szkla to nie jest powiedziane ze krec nie bedzie mial 4 razy wiekszych przychodow.
Ja pisze jak Ja to widze ale jak ktos sie odniesie nawet krytycznie do tego co pisze to chcetnie poczytam, bo moze zbytnim optymista jestem.
Tak czy inaczej mi sie wydaje ze jeest na co czekac tym bardziej ze kurs od kilku miesiecy sie konsoliduje a z takich konsolidacji najmocniejsze wybicia.
Mam nadzieje tylko, ze nie otworzy sie z jakas luka duza zebym mogl dokupic w odpowiednim czasie,
narazie nie chce wiecej wsadzac pieniedzy bo wole spolki z wyrazniejszym trendem,
bo tu moim zdaniem bedzie rakieta ale nie wiadomo kiedy, tylko trzeba pilnowac bo juz nie raz sie tak przejechalem ze najpierw nie zauwazylem a pozniej bylo wysoko i sie balem a spolka rosla i rosla.
Zreszta jak nie ta hossa to przyszla, najwyzej po 2 złote jeszcze dokupie :)