Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,20 zł , zmiana od tamtej pory: -39,00%

Re: ciekawe.....

Śledzę tą spółkę od samego jej początku. Trójka moich przyjaciół jest załadowana w te akcje i to na zauważalne kwoty. Sam chciałem jej troche kupić na próbę jak jeszcze trochę stanieje, ale przy takich nastrojach to nie wiem czy to jest dobra inwestycja.
Tak jak pisałem wcześniej zdecydowanie nie interesuje mnie naganianie na spadki, ale poznanie opinii innych na temat tej spółki.
Po tym co dzisiaj wysyłał ten prawda - jeżeli to są faktyczne zdjęcia itd. to nie wiem czy ta spółka jest warta 3 mln zł. Zobacz jeszcze najważniejszą sprawę - te 3 mln na które wycenia ją rynek (ale czy faktycznie wycenia ? zerknij na arkusze kupna i sprzedaży - jedno większe zlecenie blokujące na K i masa, ale to masa zleceń sprzedaży, wygląda jakby ktoś celowo blokował kurs) dały 70 tys. zysku.. To jest jak kopiowałem wcześniej ze stockwatcha ca 2,5%. Poprzednie lata z tego co widziałem też było bardzo słabo.
Podsumowując to co ostatnio znalazłem o spółce:
- Pozytywne informacje na forum norweskim o ich głośnikach
- Pozytwne polskie recenzje (na forach też w głównie pozytywnie)
- Eksport leży (poszukaj przez googla pylonów za granicą)
- Rentowność 2,5%
- Zakup nieruchomość o wartości całej spółki i to wg wyceny giełdowej
- Siedziba jak warsztat pana miecia (o ile zdjęcia prawdziwe)
- Produkcja 4 kolumn dziennie (a to nie jest ekskluzywny produkt)
- Zainteresowanie spółką mizerne
- Obrót akcjami nie istnieje=płynność zbieżna do 0
- Bardzo duże zlecenia na S, pojedyncze blokujące zlecenia K

Tego wszystkiego nie można tłumaczyć startupem. To już zaraz 3 lata, okres przymykania oka na firmę się skończył.
Jeżeli gdzieś się pomyliłem to przepraszam, ale na ten moment tak to wg mnie wygląda.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
JRCGROUP -14,29% 0,12 2026-02-05 15:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.