25 kwietnia, czwartek
Najpierw cytat, co mnie rozbawił do łez. Odezwał się Antychodzik he he
"jak to 08.04. o godz. 11.17 zalecałeś kupno PGNiG 6,32 , ile od tamtej pory spadło możesz sobie zobaczyć i co anty analityku ? coś nie masz szczęścia do tej spółki . A tak między nami - dużo na niej straciłeś ? i co masz do powiedzenia tym wszystkim biednym ludziom co ci zaufali i stracili być może dorobek całego swojego życia ?"
Dorobek swojego całego życia !
No śmieje się jeszcze do tej pory jak to czytam. Wiem Antychodziku, że trzeba ci od jakiegoś czasu tłumaczyć wszystko jak chłopu na miedzy (nie obrażając przy tym chłopa).
Ale cóż, jak trzeba, to trzeba, nie ma rady. Dużo rozumu ci z tego nie przybędzie, bo ty niereformowalny jesteś i wszystko co ci się
uda zarobić na GPW zawdzięczasz mnie i nie pisz tu tych głupot, że postępujesz odwrotnie, bo to bajki z tysiąca i jednej nocy.
Najpierw kilka pytań na które sobie musicie sami odpowiedzieć i jedno chcę podkreślić wyraźnie, że nie dotyczy to BOSIA, ale
całego rynku, przede wszystkim wigu i wigu 20.
1. Jaki mamy trend główny na GPW ?
Moim zdaniem w styczniu 2018 roku nastąpiła zmiana trendu głównego i teraz ma on kierunek spadkowy
2. Jaki mamy trend na PGNIG ?
Moim zdaniem jest to fala druga spadkowa. To co widzicie na PGNIG od minimum historycznego do maksimum historycznego,
to piękny okaz fali pierwszej wzrostowej w postaci Trójkąta Ukośnego Początkowego !
3. Jaki był mój scenariusz dla PGNIG ?
Powszechnie znany, bo w okolicach 7 zeta napisałem, że spadnie co najmniej do około 4.80.
Dzisiaj mogę śmiało to potwierdzić, ze szczególnym naciskiem na słowo "co najmniej"
Co więc to było z tym wejściem na PGNIG ?
Ano próba złapania lokalnego dołka i zarobienia kilka procent na podbiciu. Oczywiście od razu co zrobiłem to postawiłem stop loss.
Na wigu i na wigu 20 zakończyły się przecież korekty nieregularne i dzisiaj macie spadki właśnie z tego tytułu. Mało tego
tam świetnie sprawdził się pomiar Reverse Cross.
Co dalej ?
A co ma być ?
Przecież mamy wzrost gospodarczy aż miło.
Macie do wyboru, albo wierzyć Mateuszowi, albo Ralphowi - ja wyboru dokonałem już dawno.
chodzik księżycowy