Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  25,30 zł , zmiana od tamtej pory: 235,97%

Re: Chciałbym się mylić...

Witam @ToMike :)

Ad.1) Tak, jak napisałem, teraz środki są potrzebne na finansowanie produkcji a w efekcie wskaźniki ROE i ROA (już obecnie genialne). Więc obecnie - zgoda - skup nie ma sensu i nie nastąpi teraz. Redukowanie się funduszu pokazało, że nie miał na co czekać. Brak planów wezwania. Tak to odczytałem, dlatego poznanie takiej informacji, kto się redukował dało mi bardzo dużo do myślenia przed Walnym.
Natomiast poznanie informacji, kto skupował dopiero będzie przyczynkiem do dyskusji na temat punktu 2 czyli o ewentualnym ZAPROSZENIU.

Ad.2) Nie ma przecieków o inwestorze? Widocznie historia z roku 2015 była nauczką również dla GJ i teraz uszczelniono system.

Stale tylko stoi mi przed oczami ogromna nerwowość podczas pewnych elementów prezentacji, wiesz której ;-)
W moim odczuciu to było bardzo wymowne w kontekście powodu ogłoszenia przerwy.

Podsumowując, źle to tu już było dawno temu. Teraz jest bardzo dobrze (poza wyceną - tak jestem upierdliwy ale mam rację) a może być tak jak napisał kiedyś @AS o piłce, którą się trzyma pod woda. Oby tylko światowe rynki i/lub nasz benchmark sWIG80 tego nie spieprzyły. Fundamenty Newagu są solidne a perspektywy bardzo dobre, a po wejściu "Nowego Zielonego Ładu" wręcz genialne.

Poczytaj analizę z sąsiedniego wątku. Spółka "nie jest droga".
Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NEWAG 1,67% 85,00 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.