Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  16,75 zł , zmiana od tamtej pory: -29,85%

Re: Chce wejsc w PLI

Nie będzie poprawy kursu bez poprawy wyników. Choć jakieś odbicie zdechłego kota całkiem możliwe bo rynek jest wyprzedany na maksa!, Być może na koniec 3Q fundy trochę podciągną (10-15%), ale i to nie jest pewne bo na koniec 1Q202 sobie odpuścili. Na koniec 2Q24 podciągnęły 10% w kilka dni tak jak w 3 z 4Q kwartałów 2023r Spółka zapowiedziała, że działania oszczędnościowe powinny być stopniowo widoczne już w następnych kwartałach.....Zobaczymy....
Z Otherland nie jest taka prosta sprawa bo chodzi o niemałą kasę, żeby ten serial był dobrze zrobiony! 1 sezon Koła Czasu kosztował 91mln $ ale podobno Amazon nie skąpił grosza! Zależy kto by chciał to finansować i czy w ogóle będzie chciał.... Amazon raczej nie.
Nawet jeśli coś teraz dogadują ( z naciskiem na jeśli) to zanim ustala wszystkie większe rzeczy to zanim to podadzą to moim zdaniem nie wcześniej niż 1H2026. Mike Webber ma jeszcze chęci na kilka sezonów Koła Czasu, no chyba ze by to jakoś godził, nie wiem czy się da. Ważne że dostali granty na prace nad materiałami kreatywnym do przedstawienia potencjalnie zainteresowanym platformom.
Premiera gry od PJ przeniesiona na przełom 1Q/2Q2025 i na razie to słabo wygląda whislista, ale prawdziwa promocja jeszcze się nie zaczęła: https://steamdb.info/app/2642390/charts/ 909 folowersów i aż #2006 in wishlists

Jeśli ktoś nie rozumie to napiszę jak dzieciakowi z klasy 3 szkoły podstawowej: nie nie jestem zadowolony z rezultatu moje inwestycji bo nie tak miało to wyglądać! Tragedii nie ma, ale jest słabo.Dlatego uważam że cena zakupu 16zl to jak za darmo! 18zł i 20zł również.I dlatego w miarę możliwości finansowych sobie dobieram. Może będzie taniej może nie będzie. Ostatnie 6 miesięcy to wolumen 112tyś akcji. Ile z tego było tylko przewalaniem z wora do wora, a ile to realny handel? Nie ma pojęcia.
I nie piszcie mi o różowych okularach bo to piaskownica jest.
Tak widzę sporo ryzyk chociażby USD.PLN albo kolejne rozwadnianie przy lepszych wynikach premiami motywacyjnymi. Są jeszcze inne, ale to chyba oczywiste że nie ma inwestycji na bananie bez ryzyka a tym bardzie na śmietniku NC!
Z drugiej strony doceniam, że na każdym walnym jest CEO, jest CFO i mają czas i chęci rozmawiać z drobnym inwestorami co jest praktycznie niespotykane na GPW. Nie chowają łba w piasek i udają ze wszystko jest ok.
Ktoś chętny na dyskusję ad rem? To dawajcie możemy sobie popisać, ale nt spółki, a nie mojej inwestycji czy mojej strategii inwestycyjnej....

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLATIGE -2,08% 11,75 2025-10-03 16:49:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.