@NieDved
Zgoda. Były wielkie plany i sżło ku dobremu! Rok 2021 i 2022 to pokazały. Rok 2023 i zawirowania, zatrudnienie ludzi pod wielkie projekty VFX które nie nadeszły spowodowały duże koszty co widać było w zyskach,
2024 to ciągle jeszcze marazm i niestety nikt tego nie przewidział co widać bo dwóch dużych firmach z konkurencji mających poważne kłopoty z upadłością włącznie.
Widać chyba jednak światełku w tunelu i mam nadzieję, że to nie jest pociąg. Wczoraj stałem po 15.75 i nikt nie chciał mi sprzedać papieru! Rynek wyprzedany na maksa, ostatni wq*rwieni i na maxa zniecierpliwieni wywalają papier nie patrząc już czy stracili 20 czy 50%. Maja dość gniota!
W 3Q jednak coś w core biznesie zaczyna się jednak dziać co widać np na stooq.
-Platige Image: Stworzył odcinek do gry "Crossfire" w ramach antologii "Secret Level", która będzie zawierać 15 odcinków oryginalnych opowiadań osadzonych w świecie klasycznych gier wideo. Będzie dostępna w Prime Video od 10 grudnia. Projekt pochodzi z Amazon MGM Studios i Blur Studios
-Platige Image: Otrzymał podpisaną przez dewelopera gier AAA umowę ramową o świadczenie usług w zakresie wykonywania utworów audiowizualnych wraz z pierwszą umową wykonawczą, podała spółka.
-Platige Image podpisał trzy umowy z People Can Fly UK na realizację serii utworów audiowizualnych, które mają zostać zrealizowane jeszcze w 2024 roku - podało Platige Image w komunikacie. W ocenie spółki, wynagrodzenie za realizację prac wyniesie łącznie równowartość ponad 3 proc przychodów grupy Platige Image za 2023r.
-Platige Image: Jest odpowiedzialne za stworzenie ujęć VFX w najnowszej produkcji AppleTV+ "Time Bandits". Taika Waititi jest współtwórcą i producentem wykonawczym serialu.
-Platige Image: Wraz z Agencja 2012 ogłosiły współpracę przy najnowszych odsłonach kampanii "W środowisku Pracuj.pl". Kampania stanowi rozwinięcie wcześniejszych działań marki Pracuj.pl - lidera rynku rekrutacyjnego - zapraszając widzów do świata zwierząt, które symbolizują różne charaktery i doświadczenia kandydatów szukaj
Miało być dobrze, jest słabo! Pytaie brzmi czy będzie lepiej czy gorzej w core biznesie?