I widzę że dalej to samo pleciesz, przeczytaj może jeszcze raz ten wątek od początku i się zastanów. Zauważ że to nie ja założyłem ten wątek w celu jakiegoś naganiania na kupno. Byli to twoi koledzy i ty trolle spadkowe, twierdząc że spadki idą bo jakiś koleś (którego trafne typy i renoma są wątpliwe) sprzedał akcje. Potem próbujecie spowodować spadki trywialnymi komentarzami bez żadnych argumentów typu "Zawsze jest ryzyko" , "Wiecie co to zmiana trendu?" , "Ci co kupili wcześnie bedą na pewno już sypać akcjami" , "Nic nie jest pewne". No typowy Bankier.
Jak przeczytasz od początku to zobaczysz że nikt tu nie napisał, że tu są pewne wzrosty, to ty zacząłeś używać słowa "pewniak" i wmawiać nam że naganiamy i tak mówimy. Pradawny napisał tylko, że wg niego tu jest potencjał większy niż na Green Hell. Rozumiesz słowo "potencjał"? Nie napisał, że na pewno będzie rosnąć, ale że jest duży potencjał. Mam napisać jeszcze raz byś zrozumiał?
Natomiast ja nigdzie nie napisałem, że wzrosty o 50-100% są pewne. Co natomiast napisalem?
- Porównałem z Green Hell oraz sprzedażą Medieval z 2021 wyliczając ile wg mnie może być zysku w najgorszym scenariuszu i argumentując tym że jest niskie ryzyko tego że będą tutaj duże spadki (np. że kurs się przepołowi), bo nawet jak premiera Coop wyjdzie tak sobie, to wycena nie powinna odbiegać jakoś bardzo od dzisiejszego kursu. I wspomniałem, że właśnie dlatego czuję się z obecnym kursem bezpiecznie
- Podałem wg mnie bardziej realistyczny scenariusz, który w mojej opinii może się przełożyć na to, że jest tu jeszcze spory potencjał do wzrostu, własnie o te 50-100%.
- Wspomniałem porównując do Valheim, że jest jakaś (mało bo mała, ale jest) szansa że Medieval rozbije bank, i wtedy można by się pewnie spodziewać wzrostu kursu x3-4. Co w połączeniu z małym ryzykiem w wypadku najgorszego scenariusza sprawa że są to dobre akcje do trzymania
Jescze raz powtarzam, jedynym człowiekiem ktory niemerytorycznie nagania jesteś ty i twoi koledzy. Konczę tę dyskusję bo nie ma sensu, i tak straciłem zdecydowanie za dużo czasu przez ciebie. Bo i tak wiem , że siedzisz tutaj bo chciałbyś dobrać po niższych cenach bo się spóźniłeś i kurs trochę odjechał.