Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Bomi hit

Masz 100% racji.
Też nie wierzyłem, że po ogłoszeniu złych wyników za Q2 i H1 nastąpi jakaś gwałtowna zwałka. Mówiłem w rozmowie z rankor2, że "na dwoje babka wróżyła"

Aktualni inwestorzy są już przyzwyczajeni, że strata 50mln za H1 to coś normalnego - taka ministratka.

Nie zaskoczył mnie entuzjazm, który wybuchł o 09:30, i który wywindował do 0,38. Spodziewałem się reakcji na walne jako wstrzemięźliwą radość. I tak to było, do godz. 12:xx. Zaskoczył mnie duży obrót w czasie wzrostów - spodziewałem się wzrostów przy umiarkowanym lub niskim obrocie - takie optymistyczne wyczekiwanie.

W południe głodni - najedzeni odeszli i wszystko wróciło do normy. Obroty skarlały i kurs spadł.

Co będzie jutro - ja się nie odważę prorokować.
Może: stagnacja w obrotach i utrzymanie kursu.

Info o rozpoczęciu się walnego nie wzbudziło euforii (pomijam to co się działo do 12:00). Dlaczego jutro miałaby nastąpić fala depresji lub euforii?

Najbliższa zwałka będzie chyba po walnym. Nie ukaże się żaden budujący komunikat. To co ma się wydarzyć na walnym wszyscy wiedzą. "Wielkie' rozczarowanie może spowodować zwałkę, ale nie sądzę, żeby to był jakiś dramat.

Nawet przekroczenie OSTATNIEJ linii wsparcia: 0,22 nie spowoduje jakiś dramatów. Inwestorzy BOMI nie kierują się rozumem, lecz emocjami - tu linie wsparcia na wykresie logarytmicznym nie mają żadnego znaczenia.

W dłuższej perspektywie BOMI przy małych obrotach będzie osuwał się w dół.

I tyle.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.