Do Kusego
Witaj. tak przypatruję sie Twoim wypowiedziom i w sumie to nie wiem jaką postawę prezentujesz . Wydajesz sie swiadomym inwestorem który zglębił meandry rynku szeroko pojętej diabetologii. Uswiadamiasz tutaj nas że jest to biznes cieżki w ktorym Bioton i Yifan w sumie nie mają szans i są skazani na pożarcie. Po czesci mozna to zrozumiec gdyż prawda jest taka że klasyczna insulina to obecnie jedynie ok. 10 % rynku a pozostałe 90 % nalezy do analogów insuliny - więc jesli projekt nie wypali to przyszłość BIO jest słaba.
Jednak z czesci Twoich wypowiedzi wynika ze ( mimo sprzedazy na wyskokach) cały czas jestes w akcjonariacie i wrecz zwiekszasz posiadanie a pakiet przez Ciebie posiadany jest znaczący jak na Twoje finanse.
Więc skąd u Ciebie - niemal w każdym poscie - taka negatywna ocena BIO ? mimo że ( juz w mniej wyraźny sposób) komunikujesz ze jestes powaznie zaangażowany .
Chyba że ja żle odczytuję Twoje wypowiedzi
Ja zaznaczam że oczywiscie posiadam akcje BIO - ale nie jest to zaden powazny pakiet w stosunku do moich finansów. Obserwuję papier i otoczkę ( czyli np. watki na tym forum) - ale nie jestem jakoś emocjonalnie uwikłany