..pozdro Mariuszku.....teraz tak sobie siadłem i wzięło mnie na miłe wspomnienia sprzed miesiąca dwóch....to jest złoty okres dla mądrych traderów....odpały po 30/50%....wzrosty po 100/200/300%....ech.....wielu tego nie docenia i wkrótce zacznie w euforii tracić swoje lekko wygenerowane zyski....ja zaczynam dzisiaj już się zastanawiać czy aby nie za szybko poszło wszystko nagle ostatnio up.....przyroda z reguły rekompensuje takie anomalie....dlatego ja jestem teraz nad wyraz ostrożny i wszelkimi sposobami próbuję redukować zaangażowanie w papiery którym nie udało się ostatnio odpalić.
Ameryka nie podoba mi się i chyba nie co zwolnię tempo , gdyż wygenerowałem nie wiarygodnie wysoką stopę zwrotu w ostatnich 3-ch mies., i nie chciałbym tego stracić.
Tobie radziłbym jedynie mniej emocjonalnie podchodzić do wypowiedzi na forum, bo ostatnio zauważyłem że zaczynasz być nie cenzurowalnym, a to oznacza sygnał do większego zastanowienia się nad sobą, gdyż twoje transakcje prawdopodobnie są podobnie chaotyczne i jeżeli nie zacząłeś już tracić to niedługo zaczniesz. nie bierz mych tekstów czasem zbyt poważnie a teraz jako negatywny. Lubię każdego wytrwałego w swej decyzji, odnośnie sposobów generowania zysków, bo nie nazwę tego przecież "zarabianiem", no przynajmniej w moim przypadku.
Pozdrawiam z "PyrenBurga".....trzymaj się zdrowo i tak też inwestuj.....