Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  25,10 zł , zmiana od tamtej pory: -64,30%

Re: Bagiński

Dnia 2024-02-03 o godz. 13:25 ~Dal napisał(a):
> Post o Bagińskim, gość (ktoś) opisał Bagińskiego w kontekście inwestora .
> Sprawdziłem sobie te relewajce. Faktycznie Rycerze Zodiaku to jakaś turbo klapa Pana Tomka. 50 Mln $ utopione.
> Jako "Executive Producer" miał być odpowiedzialny za zgodność serialu Wiedźmin z książkami Sapkowskiego. Jeśli jest jakiś problem z serialem, to chyba głównie brak zgodności. Poza Twardowskim ciężko znaleźć jakiś pozytywny aspekt pracy Tomasza Bagińskiego. Ja byłem przekonany że on jest jakimś liderem w tej spółce. Wychodzi na to że praktycznie nic nie robi w Platige, a jak już to poza.

Sprawdziłeś i co? Moim zdaniem wyszedłeś na ignoranta! Jedyne w czym się zgadzam, to że Wiesiek został wg mnie ( nie czytającego universum Sapkowskiego) zj*ebany, zresztą wg czytających to universum także. xD I teraz do sedna, skoro został zjebany to kto normalny powierzył mu 60 baniek $ na pełnometrażówkę? "Ostanie lata Bagiński spędził na doglądaniu serialowego Wiedźmina, którego był producentem wykonawczym. Jak do tego doszło? Swego czasu za sprawą współpracy CD Projekt RED wyreżyserował animowany trailer gry. Potem zrodził się pomysł na film. Był to jednak na tyle duży projekt, że pewnie przerósł on twórców, na czym skorzystał Netflix, wykładając pieniądze na aktorski serial, przy założeniu, że tworzony będzie on przez innych ludzi. Dalszą historię już znamy. Oddziały Platige Image znajdują się też w Japonii, więc – czemu nie – w karierze czterdziestokilkuletniego Tomasza Bagińskiego pojawiła się opcja reżyserowania dużego, międzynarodowego filmu aktorskiego i trudno się dziwić, że z tej możliwości skorzystał. Wypadało jednak najpierw przeczytać jego scenariusz." To nie jest moja opinia tylko kogoś z branży! I znowu wypada się zgodzić, że po tylu latach chodzenia musieli wziąć ochłapy od Netflixa i że biorąc się za "Rycerzy Zodiaku" wiedział, że szans na hit praktycznie nie ma i tu kolejna opinia " To zaskakujące, że reżyser i twórca w Polsce tak ceniony, tak rozchwytywany dopiero teraz nakręcił swój pierwszy pełnometrażowy film. Jeszcze bardziej zaskakujące jest jednak to, że mowa o projekcie kompletnie chybionym, który nawet na papierze miał potencjał bliski zeru."
I teraz czy było warto oddać Wieśka za drobne na waciki??? Moim zdaniem tak! Lepiej było zrobić to co zrobili, zarobili i czego się przy tym nauczyli wszyscy w PLI +rozpoznawalność+ kontakty niż dalej chodzić i pukać w kolejne dziesiątki drzwi.
To może jeszcze na koniec kolejna opinia " Nie wiem, jak dalej potoczy się kariera Tomasza Bagińskiego, ale nie sądzę, by klapa Rycerzy Zodiaku w czymkolwiek mu zaszkodziła. Ośmielę się nawet stwierdzić, że ten film miał od początku pełnić funkcję stricte marketingową, mniej w nim było osobistych ambicji i chęci opowiedzenia czegoś ciekawego. Nie można mówić o zawodzie, bo chyba nikt nie robił sobie co do tego projektu większych nadziei. Taki jaki jego charakter, takie oczekiwania, więc kosmos w miejscu nie stanął. Życzyłbym jednak Tomaszowi Bagińskiemu, twórcy, którego karierę śledzę od lat, by kiedyś jeszcze odważył się popracować z materiałem nieco bardziej wymagającym (co z szumnie zapowiadanymi Hardkor 44 ­– ktoś, coś?).

Nie wiem po co to do ciebie piszę bo jestem pewien, że ty pod tym i pod wcześniejszym nickiem i tak tego nie zrozumiesz..... xD
Ja na twoim miejscu sprzedałbym wszystkie papiery jeśli takowe posiadasz i zapomniałbym o PLI bo to bida z nędzą no i ten Bagiński :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLATIGE 0,00% 9,30 2026-01-23 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.