Dnia 2023-05-14 o godz. 14:07 ~Kibic napisał(a):
> Rycerze Zodiaku okazały się totalną klapą i potwierdzają, że autor 7-minutowej animacji sprzed wielu lat p.Bagiński nie ma charyzmy ani polotu żeby wyreżyserować co najmniej poprawny film. Wątpię żeby osiągnął jakikolwiek sukces jako reżyser raczej klapą. I nie ma w tym nic złego, sukces w reżyserii to sukces w dziedzinie dla szczególnie wybitnych artystów. Niestety Bagiński skazany jest na porażkę, ale jako rzemieślinik ponadprzeciętny.
Dnia 2023-05-15 o godz. 20:10 bialoczerwony1972 napisał(a):
> @FanPLi, @ Marvel @Breton
> Po pierwsze: Temat był śliski i mocno ryzykowny
> Po drugie: Nie byt kręcony dla Polaków przed wszystkim i nie wiadomo jaki go odbiorą azjaci. Zresztą wisi mi to.
> Po trzecie: Czy będzie klapa finansowa to się okaże ( kina, potem może Netflix)
> Po czwarte: Ktoś jednak uwierzył w Bagińskiego i wyłożył całkiem niemałe pieniądze jak na polskie warunki
> Po piąte; Sam tego nie obejrzę ani w kinie ani na żadnej platformie bo dla mnie to chłam bez względu na to kto by to nakręcił i szkoda mojego czasu na badziew.
A co mamy dzisiaj, po kilku miesiącach???
>Bagiński napisał na FB:
>Drugie życie Rycerzy Zodiaku.
Ekran telewizyjny okazał się dla Rycerzy znacznie bardziej łaskawy niż kinowy. Dystrybucja na portalach VOD idzie bardzo dobrze. Fani donoszą mi też, że na kilku rynkach płyty Blu-Ray są wyprzedane, a po premierze na amerykańskim Netfliksie dwa tygodnie temu film przez tydzień utrzymał się w pierwszej piątce oglądalności w Stanach Zjednoczonych. Film jest oglądany, oceniany i przynajmniej części widzów daje trochę zabawy. Najlepiej film oceniają dzieciaki i to mnie cieszy szczególnie.
Za dwa tygodnie z kolei premiera na HBO Max w Europie. Na którą oczywiście zapraszam, a w przyszłym roku Bandai wypuszcza naprawdę spoko figurkę z filmu. Zresztą będę jeszcze przypominać.
Tak więc kolejny raz kilku trolli/ znaffcóff z tego forum wygłupiło się skreślając film.... Niestety takie czasy, że czasami więcej ludzi siedzi w domu i ogląda filmy serwisach niż w kinie, ale tak jak pisałem kilka miechów temu film nie był robiony dla Polaków, Słowaków czy Niemców! Nie wiem czy na nim zarobią krocie, czy tylko wyjdą na swoje, ale wiem jedno że nie warto przekreślać dnia przed zachodem słońca ;)
Mimo to nadal jest to temat nie dla mnie i nie mam zamiaru po niego sięgać. Dziwne, że kolejni inwestorzy chcą wyłożyć grosz na jakieś nowe universum z udziałem PLI, a gdyby tylko czytali bankiera i pana kibica to pewnie nie wyłożyli ani złotówki xD Może napisz do nich na priv to dzięki tobie nie stracą swojej floty xD