Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,99 zł , zmiana od tamtej pory: 356,91%

Re: Auto Partner - dyskusja

Witam,

a ja z kolei od zawsze broniłem AP i uważałem za mocno fundamentalną spółkę, którą warto trzyamać. Tym bardziej, że znam AP od strony klientów itd. a w motoryzacji siedzę 10 lat. Jednak wiecie, to jest giełda... ile razy już było tak, ze wygrywali tylko insiderzy ci bezpośredni, czyli zarząd itd.? Zawsze... Przykład briju, i wiele innych firm. Ktoś powie, że nie wiem o co tam chodzi, ależ teraz wiem i ONI też wiedzieli tylko szybciej...

Informacja jest najcenniejszym walorem na giełdzie, rzeczowa i pewna i tak naprawdę dzięki niej można zarobić. Zarząd briju sprzedawał akcje, kupowało OFE, ktoś tu pisze, ze OFE nie po to kupuje, żebyś tracić - tak piszą leszcze. Fajnie się inwestuje nie swoją kasę - wy chyba jak ja swoją? Większość odebrało to jako pozytywną informację, ja chciałem kupić tą firmę po 28 pln ale zapaliła mi się lampka.. czemu zarząd sprzedaje? Jak to się skończyło wszyscy wiecie.

Jeszcze raz podkreślam co pisałem kiedyś, wartość księgowa AP to 1,37 pln wg. ostatniego raportu i zysk roczny to tylko 0,32 pln na jedną akcje. Kurs 5,xx, nie ma dywidendy, nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie. Dodatkowo teraz te infa i posunięcia spółki, gdzie duzi inwestorzy chętnie sprzedadzą nawet 15-30% wyżej, czyli kogoś ubiorą, akcje motywacyjne też mogą być sprzedawanie.

Uważam, że obecnie AP ze spółki fundamentalnej przechodzi w spekulacyjną, według tego co napisałem wyżej. Z kursem może się stać wszystko, aczkolwiek uważam, że jak będzie rosnąć wobec obecnych danych to spekulacyjnie a nie fundamentalnie.

Ja osobiście się w coś takiego nie bawię.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AUTOPARTN 6,05% 22,80 2026-05-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.