Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,32 zł , zmiana od tamtej pory: 111,45%
Dnia 2022-09-30 o godz. 12:44 ~Azatem napisał(a):
> A tak baj de łej. Szczerze mówiąc, gdybym miał więcej czasu aby śledzić notowania i grał pod AT, to zdecydowanie spekulowałbym na kontraktach terminowych. Fajnie opisuje to na bieżąco kolega Rhett na forum PZU, który rozgrywa DAX, indeksy amerykańskie i złoto.
> Po pierwsze inne pieniądze a po drugie pełna niezależność od bessy i hossy. Dla mnie to jest top inwestowania spekulacyjnego.
> Dlaczego wybrałeś Monnari kolego Ghost? Ta spółka to przekleństwo dla długoterminowych graczy i kompletny brak płynności dla krótkoterminowych. Ja wiem, po spadku do 2 zł Monnari dało zarobić tym którzy połapali dołki ale co teraz?

1. - kontrakty terminowe "trenowałem" wile lat, AT jak najbardziej sie sprawdza ale to "zabójstwo" czasu w sensie musisz być wiecznie na bieżąco, wiecznie na obrotach ( jak owczarek belgijski ) :) po drugie psychika - to zupełnie inna liga niz akcje, jesli wytrwasz dłużej niż rok powiem że jesteś gość :) - my tworzyliśmy grupę graczy około 3 - 4 lata grając pod AT na FW20
O DAX to nawet nie myśl w snach grywałem na CFD daxa czyli np. 1/ 10 pozycji na interwale 2 minutowym ruch o 100 pkt to było 300% zysku lub straty jeśli nie zdążyłbyś stopa założyć :) od paru dni dax skacze w sesje po 400 pkt ..:) :)

2. - grywam na różnych spółkach bo obecnie gra na giełdzie to moje hobbistyczne zajecie tylko udzielam sie na forum głownie tutaj czasami coś "klepnę" na innych
  • AT Autor: ~Luzik
  • Re: AT Autor: ghost_man
  • Re: AT Autor: ~Luzik
  • Re: AT Autor: ~Azatem
  • Re: AT Autor: ~Luzik
  • Re: AT Autor: ~Dywidendowy
  • Re: AT Autor: ~Dywidendowy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MONNARI -0,82% 7,22 2026-01-22 16:20:00
2026-01-21
Skup akcji własnych
2026-01-20
Skup akcji własnych
Skup akcji własnych
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.