Dnia 2022-09-30 o godz. 12:44 ~Azatem napisał(a):
> A tak baj de łej. Szczerze mówiąc, gdybym miał więcej czasu aby śledzić notowania i grał pod AT, to zdecydowanie spekulowałbym na kontraktach terminowych. Fajnie opisuje to na bieżąco kolega Rhett na forum PZU, który rozgrywa DAX, indeksy amerykańskie i złoto.
> Po pierwsze inne pieniądze a po drugie pełna niezależność od bessy i hossy. Dla mnie to jest top inwestowania spekulacyjnego.
> Dlaczego wybrałeś Monnari kolego Ghost? Ta spółka to przekleństwo dla długoterminowych graczy i kompletny brak płynności dla krótkoterminowych. Ja wiem, po spadku do 2 zł Monnari dało zarobić tym którzy połapali dołki ale co teraz?
1. - kontrakty terminowe "trenowałem" wile lat, AT jak najbardziej sie sprawdza ale to "zabójstwo" czasu w sensie musisz być wiecznie na bieżąco, wiecznie na obrotach ( jak owczarek belgijski ) :) po drugie psychika - to zupełnie inna liga niz akcje, jesli wytrwasz dłużej niż rok powiem że jesteś gość :) - my tworzyliśmy grupę graczy około 3 - 4 lata grając pod AT na FW20
O DAX to nawet nie myśl w snach grywałem na CFD daxa czyli np. 1/ 10 pozycji na interwale 2 minutowym ruch o 100 pkt to było 300% zysku lub straty jeśli nie zdążyłbyś stopa założyć :) od paru dni dax skacze w sesje po 400 pkt ..:) :)
2. - grywam na różnych spółkach bo obecnie gra na giełdzie to moje hobbistyczne zajecie tylko udzielam sie na forum głownie tutaj czasami coś "klepnę" na innych