Cześć.
To troszeczkę merytoryki. Na mój stan wiedzy wiem o 3 ekipach które tu zbierały akcje. Zbierały bo już większość wydarly co chciały i co mogly, w tym 1 fundusz. Było masę przewalania i innych kombinacji, w tym aktywne automaty. Obecna cena to gwałt na rozumie, no ale Spółka wydatnie się do tego przyczyniła.
Nie liczcie na sprzedaż MM, ArtiClamp i EpBioptom w krótkim okresie. To będzie na kolejną fale wzrostowa. Tak sądzę. Gramy PP i CC.
Co do CC to Gruby na Scope źle pisze o 100mln euro w komercjalizacji. Referencyjny jest zakup podobnego urządzenia przez Medtronic w cenie 350mln dolarów. I sądzę że CC pójdzie w widelkach 250-350mln dolarów. Prezes byłby szalony gdyby zgodził się na mniej. Dlaczego? Oprócz tego że CC ma szybszy czas chłodzenia, osiąga niższe temperatury, jest stabilniejszy i paru innych gadżetów, jest urządzeniem do operacji endoskopowych - małe nacięcie zamiast rozwalania całej klaty żeby dostać się do serca. To jest prawdziwa rewolucja i przewaga CC. Może Medinice ma słabsza pozycje negocjacyjne niż inni ale ma też znacząco lepszy produkt. Jakby się to przełożyło na kurs? Wiem ale nie powiem. Będzie kosmicznie wysoko - i tyle!
O kasę też się nie martwcie. Prezes naliczylem ma 3, może 4 rozwiązania problemy braku kasy w Spolce! Spokojnie wystarczy żeby dojechać do mety!
Wytrwali zarobią krocie. Marudy będą brać za 3 mce! Powodzenia i wytrwałości. Naprawdę, oczekiwanie wynagrodzi cierpliwych 100krotnie! Pozdro