Dnia 2017-03-03 o godz. 14:22 ~Lukaso napisał(a):
> Przysłali list z ceną 12 zł :)
No własnie. oficjalna cena to 12,00 zł , a podczas negocjacji ja doszedłem do 17,00 zł ale akcji nie sprzedałem
Jak przysłali list , to swiadczy to o tym, ze teraz to im zależy aby te akcje skupić. Ciekawe co planują w przyszłości z tym Prosperem zrobić. Przeczuwam, że Neuca ogłosi przejecie Prospera i przejmie jego cały majątek, a Prosper przestanie istniec jak spółka w grupie Neuca. W ten sposób zmniejsza się koszty utrzymania administracji ( prezesi ich zastepcy, sekretarki itp. )
Przy takim przejęciu wartośc spółki przejmowanej jest o wiele wyższa niż ta wartość oceniania z bilansu księgowewgo ( za 2016 rok jest to 14,63 za akcję, a więc wiecej niz proponowane przez Neuce 12,00 zł/ akcję.
Ponadto nikt nie moze zmusić właściciela akcji na okaziciela do ich odsprzedania, tak jak nikt nie może mnie zmusić abym sprzedał swój samochód. Akcje mam w szufladzie i to ja zdecyduje czy je sprzedam i za jaka cenę.
Poczekam na oficjalny raport za 2016 Prospera, bedzie ogłoszony czerwiec/ lipiec a sprzedaż akcji zaczne 30,00 zł za sztukę aby sobie zrekompensować straty z 9 lat będąc pozbawiony dywidendy.
Czy sprzedałes swoje akcje po 12 zł?????