Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,97 zł , zmiana od tamtej pory: -51,92%

Re: ABC data to balon?

Dnia 2016-07-02 o godz. 10:10 ~n3x napisał(a):
> Pisałem o strategii kiedyś, a że nie lubię się powtarzać napiszę tylko w skrócie.
> 1) Zakładam średni kurs na poziomie 3,70 -4,10 za jedną akcję w tym roku - jest to kurs stabilny. Spółka się rozwija, widać gromadzenie kapitału na przejęcia.
> 2) Obrót wolumenem jest przeciętny patrząc na obrót innych spółek. Nie ma powodów do paniki ani niepokojów. Są wakacje każdy myśli aby wyjechać , a nie zabawiać się we wrogie przejęcia 100 akcji :P
> 3) "bezpańskich akcji" wcale nie ma tak dużo aby powodować spadki - w sumie mały jest za mały aby takie spadki zrobić, duży chciałby od razu kupić pakiecik co od razu windowałoby kurs. A średni się zabawia na 2-3% dziennie. Więcej nie chcą bo jak by były zbyt mocne wahania łajbą to zaraz wkroczyłby grubas i pozamiatał. Wydaje mi się, że ktoś tu mocno trzyma rękę na pulsie.
> 4) "ty zaś wyłazisz z nory co jakiś czas, infantylnie urażony jak janek " Nie mam czasu na użeranie się z Tobą i czytanie po 1000 razy tego samego.Czy jestem urażony ? Nie. Dlaczego? Bo nie zwracam uwagi na Twoje szarpanie za nogawkę. Poza tym zbyt nudny jesteś dla mnie i nie mam czasu na szczeniackie kłótnie.
> 5) "za to wkrótce moze sie okazać, że może być sporo tych zirytowanych i zmęczonych, którzy tylko czekają na to, by sprzedawać swą makulaturę devilovi, jankowi i podobnym dywidendo-biorcom, bo liczą (jak słusznie tu akurat zakładasz), że wtedy popyt się ożywi i może być okazja do wyjścia większym wolumenem..."
> > Na pewno kiedyś sam będę takim gościem - na razie cieszę się życiem i kasą z ABC:P
>

1/ twój kurs 3,70-4,10 jakoś wciąż się nie spełnia
2/ obrót tu stale marny poza sesjami z mieleniem waloru na zabetonowanym kursie
3/ tu akurat prawie zgoda... tyle że wg mnie ten grubas czeka na innego grubego, które wreszcie odda akcje, których ulica łyknąć nie jest w stanie
4/ nie masz czasu na użeranie się ze mną, więc po co prowokujesz co jakis czas i to ty usiłujesz potargać mi sznurówki włąsnie swym nudnym prowokowaniem do szczeniackich kłótni?...
5/ życiem się ciesz i kasą z daty też, póki ją jeszcze masz... :P

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.