Pisałem o strategii kiedyś, a że nie lubię się powtarzać napiszę tylko w skrócie.
1) Zakładam średni kurs na poziomie 3,70 -4,10 za jedną akcję w tym roku - jest to kurs stabilny. Spółka się rozwija, widać gromadzenie kapitału na przejęcia.
2) Obrót wolumenem jest przeciętny patrząc na obrót innych spółek. Nie ma powodów do paniki ani niepokojów. Są wakacje każdy myśli aby wyjechać , a nie zabawiać się we wrogie przejęcia 100 akcji :P
3) "bezpańskich akcji" wcale nie ma tak dużo aby powodować spadki - w sumie mały jest za mały aby takie spadki zrobić, duży chciałby od razu kupić pakiecik co od razu windowałoby kurs. A średni się zabawia na 2-3% dziennie. Więcej nie chcą bo jak by były zbyt mocne wahania łajbą to zaraz wkroczyłby grubas i pozamiatał. Wydaje mi się, że ktoś tu mocno trzyma rękę na pulsie.
4) "ty zaś wyłazisz z nory co jakiś czas, infantylnie urażony jak janek " Nie mam czasu na użeranie się z Tobą i czytanie po 1000 razy tego samego.Czy jestem urażony ? Nie. Dlaczego? Bo nie zwracam uwagi na Twoje szarpanie za nogawkę. Poza tym zbyt nudny jesteś dla mnie i nie mam czasu na szczeniackie kłótnie.
5) "za to wkrótce moze sie okazać, że może być sporo tych zirytowanych i zmęczonych, którzy tylko czekają na to, by sprzedawać swą makulaturę devilovi, jankowi i podobnym dywidendo-biorcom, bo liczą (jak słusznie tu akurat zakładasz), że wtedy popyt się ożywi i może być okazja do wyjścia większym wolumenem..."
Na pewno kiedyś sam będę takim gościem - na razie cieszę się życiem i kasą z ABC:P