Cześć Audytor.
Wątek obligacji mogę rozwinąć, a najlepiej sam go znajdziesz w zarządzeniach dot. transakcji kupna Pergale.. Druga część Twojej uwagi , jest niezrozumiała , piszesz o jakichś obligacjach w %. Nie wiem o co Ci chodzi. Ja nie piszę o czymś co mi się wydaje tylko o sprawach opartych na dokumentach. Pergale, właściciel Mieszka kupił za pieniądze. Pieniądze na zakup Pergale zdobył poprzez wypuszczenie na rynek obligacji, które ocenił na 4 zety za sztukę.Przeczytaj to w komunikatach ze stycznia lutego , marca.
Znalazł się kupiec na obligacje, wyłożył kasę i dostał za to obligacje z gwarancją , że cena będzie 4 zety za jedną obligację.i że może te obligacje wymienić na akcje( co już zapewne uczynił -skok Mieszka na 4,60).
Jest w tym myk , którego nie będę nadmiernie rozwijał.....tylko ciut.
Właścicielem Mieszka i Pergale przed transakcją , był ten sam podmiot. Wychodzi na to , że właściciel sam sobie sprzedał swoją własność. Sam też kupił ją od siebie kupił, wykupując bony, które w kwocie 4 zetów mógł wymienić na akcje, które po tej transakcji poszły na 4, 60. Tyle . To wszystko mnie nie obchodzi, ale czy takie działania zachęcają do kupowania akcji Mieszka.? To pozostawiam własnym ocenom. Powstał dług, którego spłata będzie trwała do us.... śmierci. Uważam więc , że z czasem dojdzie do kolejnej sprzedaży , a być może przejmie spółkę bank, a cena akcji spadnie do 1 zeta za sztukę. Takie jest moje
zdanie i przekonanie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.