Myślę, że Twój tok rozumowania jest słuszny. Spojrzałem na sprawozdanie finansowe i wychodzi na to, że skończyły im się pieniądze i prawdopodobnie to jest przyczyną braku marketingu. W ostatnim czacie u Longterma prezes mówił, że emisja jest dopinana. Jeżeli dopną to pewnie ruszą z marketingiem, jeżeli emisji nie będzie to może być słabo, bo ciężko będzie na bieżąco funkcjonować przy tej wątłej sprzedaży. Jeżeli chodzi o grę to wczytałem się w opinie i są mocno entuzjastyczne, obecnie na Steam 87% (nieuwzględniające bezpłatnych kluczy) i 92% (wszystkie opinie), abstrahując od tego że jest ich mało. Duży plus to szybkie reakcje na błędy w grze, zrobione zostały już 2 szybkie fixy. Jest jeszcze opcja, że zarząd czekał z pełnym marketingiem do momentu ujawnienia i poprawienia pierwszych błędów i w sumie teraz byłby odpowiedni moment na pełny start, bo takowe zostały znalezione i poprawione, jednak bardziej obstawiam brak środków finansowych. Ciekawi mnie też, że według SteamSpy mogli sprzedać 20000-50000 kopii. Ktoś się orientuje jaka może być przyczyna tego oszczacowania, np. wliczone w tą liczbę kopie demo?