Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  28,70 zł , zmiana od tamtej pory: -20,38%

Re: 19,5 mln straty spółki Apatora !!!!!!!

Do : domatora, sympatyczny Kolego, ja się opieram na faktach, a nie na domysłach, jak czyni to wielu forumowiczów. Moja zasada jest prosta, liczą się fakty. Zapraszam do przeczytania moich kilka postów, które zamieściłem na forum dyskusyjnym. Tam znajdziesz odpowiedz na wiele nurtujących Cię pytań i wątpliwości. Ze zrozumiałych względów nie mogę wszystkiego opisywać, co jest mi wiadome, ponieważ jestem jednym z "większych", ale anonimowych. Co się tyczy łączenia funkcji w obrębie grupy, jak piszesz, to zapisy KSH nie mówią wprost o stosowanych praktykach łączenia. Więc z tego wynika, że co nie jest zabronione, jest dozwolone i z tego kruczka korzystają. Osobiście uważam, że w każdej spółce prawa handlowego powinna dominować transparentność i przejrzystość
w pełnionych funkcjach organów kontroli, a czy tak jest ? Niestety nie. Kontrakty z energetyką nie ruszyły, stoją w miejscu, czego najlepszym przykładem są straty tylko za I-półrocze rzędu 7,2 mln zł. a już za III-kwartały 2016r. wynoszą łącznie - 19,5 mln zł. Zatem pytam Cię znawco spółki, czy te cyfry coś Tobie mówią, czy nie ? Skok strat z 7,2 mln na 19,5 mln jest chyba widoczny ? Jeśli nie, to poczytaj sprawozdanie spółki. Nie jestem odsunięty, jak piszesz, lecz uznaję zawsze logiczne myślenie, więc myślę, co należy zrobić dobrego w spółce, aby wszyscy akcjonariusze byli zadowolenia z posiadanych akcji. Są na to sposoby, ale opiszę to następnym razem. Nie myl mnie przypadkiem z czarodziejem !

Tak, czy inaczej, ale PIKSEL.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
APATOR -0,44% 22,85 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.