Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  16,78 zł , zmiana od tamtej pory: -9,06%

Re: 16.XX po raz pierwszy

Udział sprzedaży w Chinach był wysoki w miesiącu premiery i od tamtej pory systematycznie spada, zdaje się, że p. Ananicz mowił o ok 30% udziale. Biorę pod uwagę prowizję STEAM i prowizję dla chińskiego wydawcy (to wszystko jest przecież uwzględniane w wynikach publikowanych przez spółkę, a ja stamtąd biorę dane do estymacji). Wziąłem pod uwagę spadającą sprzedaż przecież napisałem o sprzedazy 300 szt. na dobę (w tej chwili mamy ok 1000 szt. podczas wyprzedaży). Przecież wcześniej pisałem o stracie z RIOT na poziomie 280 tys. Szeregowiec za 2,5 mln będzie ujmowany w kosztach amortyzacji w RZiS więc ok. 12500 tys. miesięcznie, ale jednocześnie odejdą koszty najmu biura.
Tak nie wyceniam przyszłych "wtop" tak samo jak nie wyceniam przyszłych hitów, które też mogą się przydarzyć.
Musisz się postarać bardziej czego to jeszcze niby nie wziąłem pod uwagę.
W małym gamedevie nie ma funduszy, ani dużych graczy, którzy potrafią liczyć jest za to pełno małych, którzy myślą tak jak już na forum tu nie raz pisano: "spada to trzeba sprzedawać" i w drugą stronę jak będzie rosło to wtedy będą kupować.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GAMEOPS 3,81% 15,26 2025-10-09 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.