Spojrzałem na arkusz zleceń powyżej 5 PLN. Kiedyś od 7 do 8 PLN co 10 groszy były ustawione zlecenia sprzedaży po 4444 sztuk, czyli łącznie jakieś ok. 45 000 akcji. Teraz tego nie ma. Policzyłem ile "Pan tysiączek" mogł mieć akcji. Wychodzi mi co najmniej 50k i raczej nie więcej niż 100k i tym teraz sypie. Mógł kupić je dawno temu poniżej 3 pln. Popatrzyłem też na zlecenia zrealizowane w ostatnich tygodniach i wychodzi mniej więcej, że nie dużo mu już zostało. (tak, te ukryte zlecenia też policzyłem).
Dodatkowo jesteśmy w punkcie, gdzie nakłada się wiele wsparć, kilka FIBO różnych fal wzrostowych, ostatni dołek większy, itp. I widać, że jest problem na tym poziomie by zejśc niżej.
Do 5 PLN w arkuszu mamy ok. 18k akcji, do 6 PLN ok. 31k akcji na S, nie liczę ukrytych zleceń. Ale tak szybko nie wrócimy na te poziomy, raczej nie w sierpniu.
Taka moja teoria. Zobaczymy czy się mylę i która strona pokaże prawdziwą siłę i charakter. Jestem gotowy na obydwa scenariusze :). Nawet jak spadnie poniżej 4 to spodziewam się szybkiego powrotu.