1. po uprawomocnieniu się likwidacyjnej mają odblokowane konta i zaczynają normalną działalność.
2. Niebawem potkanie z radą wierzycieli
3. Przygotowują się do zgłoszenia o zamianę upadłości likwidacyjnej w układową.
Myślę, że przez najbliższy miesiąc będą same pozytywne informacje. Ostateczne przyklepanie układu i decyzja sądu jeśli takowa nastąpi o zamianie upadłości w układową da ostateczny powrót do pierwotnego kursu z przed kilku miesięcy. Tym, którzy kupili spółkę bądź jeszcze kupią za grosze to mogą zarobić bardzo wiele. Pozostaje oczywiście ryzyko, że z tego nic nie wyjdzie, ale ja widzę w osobie prezesa determinację do ratowania rodzimego interesu. Czasami myślę, że całe te zamieszanie z likwidacją, jak wielu zauważyło, miało uchronić spółkę przed wrogim przejęciem.
Sprzedaż akcji przez prezesa na górce może świadczyć o tym, że wiedział co będzie za kilka miesięcy i wygląda to mi na przemyślany plan.
Jeśli prezes Kościuszko dobrze zna rynek i szanse na zamianę likwidacji i układ z wierzycielami w co nie wątpię, to już może skupować akcje bądź zrobi to niedługo poprzez słupy aby się nie ujawniać.
Gotówkę jaką pozyskał ze sprzedaży akcji , jeśli przeznaczy na zakup po obecnej cenie, będzie miał większy pakiet niż miał wcześniej.
Prezes wspominał jeszcze ale w poprzedniej rozmowie sprzed kilku tygodni, że rozważa dokapitalizowanie spółki z własnych prywatnych środków. Widać w tym wszystkim determinację. A wiemy wszyscy, że prezes pieniądze ma. Jeśli pójdą czyny za słowami to spółka stanie na nogi.